Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
NOVOSTI U SUSTAVU NAPLATE

Predstavljen prijedlog modernizacije Libertasovih autobusa: Uskoro plaćanje karticama?

Ilustracija
1/2
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Plaćanje karticama jedna je od novosti koja će se uvesti ako se prihvati prijedlog novog rješenja nadogradnje postojećeg sustava naplate, koji je jučer predstavljen dubrovačkom gradonačelniku

U autobusima Libertasa moglo bi se uskoro karte plaćati i karticama. Jedna je to novina koja će se uvesti ako se prihvati prijedlog novog rješenja nadogradnje postojećeg sustava naplate, koji je jučer predstavljen dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću i suradnicima.

Smanjit će se gužve, Libertas će ove godine raspolagati s 27 novih autobusa Dubrovnik dobio prva tri zglobna autobusa

Riječ je o sastavnom dijelu projekta modernizacije naplatnog sustava Libertasa s ciljem ubrzavanja protoka putnika pri ulasku u autobus, priopćili su iz Grada. U sklopu novog sustava, postojeće magnetske kartice koje se koriste na gradskim linijama zamijenit će se beskontaktnim Ultralight chip karticama. Također, putnici će vožnju moći plaćati svojim bankovnim karticama.

Potpisan ugovor za razvoj infrastrukture širokopojasnog interneta Dubrovnik dobiva ultrabrzi internet

Novi uređaji rješenje su koje nudi Tvrtka Smart Tranzit, a oni bi pored plaćanja kreditnim i debitnim karticama preuzeli ulogu validatora za već kupljene karte i za postojeće pokaze. Sustav naplate bankovnim karticama je planiran za 2021. godinu, kako bi u punoj funkciji bio spreman za iduću turističku sezonu.