Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Zbog 8. summita 16+1 i poslovnog foruma

Dubrovčani od srijede do petka ne smiju iznositi smeće i imaju poseban prometni režim

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Želimo napomenuti da će policija tijekom provođenja navedenih mjera voditi računa da se promet odvija sa što manje zastoja i čekanja za građane, poručili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska obavijestila je građane da će zbog održavanja 8. sastanka šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i NR Kine te održavanja poslovnog foruma koji je u Dubrovniku planiran od 10. do 12. travnja, provoditi posebne mjere osiguranja te će povremeno doći do kraćih zastoja i gužvi u prometu.

Potpisan sporazum Grad Dubrovnik i dubrovačka bolnica gradit će senzorički park

Povremeno će dolaziti do prekida prometa od Zračne luke Dubrovnik do Grada Dubrovnika i na području Grada Dubrovnika. Privremena će biti zabranjeno zaustavljanja i parkiranja u Ulici Frana Supila, od 10. travnja u poslijepodnevnih satima do 11. travnja do večernjih sati.

Privremeno će biti zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na parkirališnom prostoru u ulici Masarykov put što vrijedi od 11. travnja od jutarnjih sati do 12. travnja do poslijepodnevnih sati.

Privremena zabrana odvijanja prometa od Jadranske magistrale – državne ceste D-8 do tvrđave na brdu Srđ  bit će u petak. od 10 do 13,30 sati.

Na rekonstrukciju neobnovljenih triju lađa otpada  21,078.941 kuna Radovi na prvom projektu EU napreduju Obnova i opremanje kompleksa Lazareti teku punom parom

Privremeno se ukida stajališta za vozila taxi prijevoza na platou Vrata od Ploča i u Ulici iza Grada, 10. i 11. travnja u popodnevnim i večernjim satima. Privremeno se ukida stajališta za vozila taxi prijevoza na platou Pile 11. travnja u kasnim popodnevnim i večernjim satima.

Privremeno se zabranjuje ulaz u Stari grad vozilima koja posjeduju dozvolu ulaska s lokacije Vrata od Ploča 10. i 11. travnja 2019. g. od 17 sati, a u to vrijeme privremeno je zabranjeno prevoženje robe i drugih dobara u stari dio grada s pozicije Vrata od Ploča. Privremeno je izdata zabrana zadržavanja turističkim autobusima koji dovoze turiste na razgled Grada na platou Pile, 10. i 11. travnja od 17 do 22 sata.

Također, obavještavaju se svi građani Dubrovnika da ne iznose otpad u razdoblju od 10. travnja od 15 sati do 12. travnja do 19 sati, s obzirom na to da će se ukloniti svi spremnici za komunalni i drugi otpad.

- Želimo napomenuti da će policija tijekom provođenja navedenih mjera voditi računa da se promet odvija sa što manje zastoja i čekanja za građane, kao i da se što manje utječe na odvijanje ostalih aktivnosti i događaja u samom gradu. Molimo građane za strpljenje te ih pozivamo da se pridržavaju uputa policijskih službenika na terenu – poručili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

intermodalni urbani centar Grada Dubrovnika Gruž postaje novi gradski centar, gradit će se tuneli, prometnice, lučki terminal... Istraživanja Radovi na Gundulićevoj poljani gotovi do Uskrsa