Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Radovi na prvom projektu EU napreduju

Obnova i opremanje kompleksa Lazareti teku punom parom

Na rekonstrukciju neobnovljenih triju lađa otpada  21,078.941 kuna
1/19
Foto: Grad Dubrovnik
Projekt “Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika” vrijedan je 33,8 milijuna kuna, od čega je čak 25,9 milijuna bespovratno iz EU

Građevinski radovi na obnovi osme, devete i desete lađe kompleksa Lazareti napreduju. Obnova i opremanje ovog vrijednog spomenika kulturne baštine izvode se u sklopu projekta „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“, prvog projekta sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz fondova EU.

intermodalni urbani centar Grada Dubrovnika Gruž postaje novi gradski centar, gradit će se tuneli, prometnice, lučki terminal...

Na krovu desete lađe postavlja se toplinska izolacija, a slijedi pokrivanje krova. Istovremeno se u unutrašnjosti lađe fugiraju zidovi, izrađuju aluminijske stijene, te pregrađuju prostori. Na osmoj i devetoj lađi izvedene su međukatne spregnute konstrukcije, fugiraju se zidovi te se izrađuje i postavlja krovna konstrukcija.

Projekt “Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika” vrijedan je 33,8 milijuna kuna, od čega je čak 25,9 milijuna bespovratno iz EU. Na obnovu triju lađa otpada 21,078.941 kn, dok je ostatak sredstava namijenjen opremanju obnovljenih lađa kao i razvijanju kulturnih programa i sadržaja. 

dubrovnik Svečano otvorena novoobnovljena športska dvorana OŠ Lapad