Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
Slavonski Brod prilagodio se potrebama svih svojih građana

Duspara: Želimo biti potpora mladima kako bi ovdje gradili svoju budućnost

storyeditor/2024-05-17/PXL_160524_114617579.jpg
1/2
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Nakon paljenja ivanjskog krijesa i polaganja vijenaca, u dvorani glazbene škole okupili su se gradski i županijski vijećnici te uglednici iz vjerskog, društvenog, kulturnog života grada
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i nizom prigodnih sadržaja obilježen je Dan grada Slavonskog Broda i blagdan njegova zaštitnika sv. Ivana Nepomuka

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i bogatim prigodnim programom u kojem su mogli uživati svi građani obilježen je Dan grada Slavonskog Broda i blagdan njegova nebeskog zaštitnika svetoga Ivana Nepomuka.

Nakon paljenja ivanjskog krijesa i polaganja vijenaca, u dvorani glazbene škole okupili su se gradski i županijski vijećnici te uglednici iz vjerskog, društvenog, kulturnog života grada.

Grad okrenut budućnosti

Predsjednik Gradskog vijeća Stribor Valenta istaknuo je kako su gradski vijećnici pri donošenju odluka polazili od pretpostavke da svi građani zaslužuju bolje uvjete života u svojim kvartovima, dostupne vrtiće, kvalitetnu kulturnu ponudu, dostupno zdravstvo, kvalitetnu skrb za starije i nemoćne, bolji javni prijevoz, više biciklističkih staza i prostora za pješake kao i više zelenih površina. U okvirima svojih nadležnosti njegovali su i i jačali identitet Slavonskog Broda kao grada okrenutog budućnosti, otvorenog i solidarnog grada koji slavi svoje različitosti.

– Zadaci i promjene koje smo si zacrtali nisu ni brzo ni lako ostvarivi, ali mi kojima ste dali svoje povjerenje činili smo sve da zajedno ostvarimo potencijale ovog grada na način da Slavonski Brod bude bolje mjesto za sve građane i da u našem gradu nema privilegiranih. Vjerujem da su rezultati našeg rada vidljivi – poručio je Valenta.

Gradonačelnik Mirko Duspara predstavio je brojne gradske projekte, kako one već odrađene, tako i planirane, poput botaničkog vrta, naselja za mlade i centra za starije.

Nakon paljenja ivanjskog krijesa i polaganja vijenaca, u dvorani glazbene škole okupili su se gradski i županijski vijećnici te uglednici iz vjerskog, društvenog, kulturnog života grada
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Nakon paljenja ivanjskog krijesa i polaganja vijenaca, u dvorani glazbene škole okupili su se gradski i županijski vijećnici te uglednici iz vjerskog, društvenog, kulturnog života grada

– Ovo je prilika za slavlje svega što smo postigli zajedno. Da nema podrške vas građana, ne bi bilo temelja zajedništva na kojemu je izgrađen grad, ali i na kojima leži naša budućnost – rekao je Duspara.

On je poručio kako se izgradnjom novih objekata, realizacijom velikih europskih projekata, uspjesima i napretkom Slavonski Brod stavio na kartu gradova koji rastu i prilagođavaju se potrebama svojih građana, od onih najmlađih, preko mladih obitelji koje ovdje grade svoj dom do starijih. Tako mladim roditeljima šest godina unatrag Grad osigurava opremu za novorođenčad, a tu su i jednokratne novčane naknade koje od ove godine iznose od 600 do 1000 eura. U tijeku je izgradnja četiri nova dječja vrtića te dogradnja i proširenje četiri postojeća. Nova mjera koju Grad planira uvesti je najam gradskih stanova mladim obiteljima po priuštivoj najamnini.

– Vodeći smo grad po demografskim mjerama, jer smo svjesni da budućnosti u ovom gradu nema bez mladih obitelji. Upravo njima želimo biti potpora kako bi ovdje gradili svoju budućnost – istaknuo je Duspara.

Sajam cvijeća, motorijada...

Među brojnim popratnim programima održanima u sklopu obilježavanja Dana grada vrijedi izdvojiti 16. sajam cvijeća Florafest, na kojemu su sadnice izložili proizvođači iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije. Brođani su mogli uživati i u Gibonnijevu koncertu, Mega bikers susretima, Ivanjskim svečanostima, glazbenoj manifestaciji Volim Brod, sajmu udruga te nizu drugih sportskih i kulturnih sadržaja.

storyeditor/2024-05-19/smz_a_slager_kuce__1_.jpg Umirovljenička naselja gradit će se i u Kutini i Popovači Sagrađeno 35 kuća u Županijskom naselju Zelenjak u Sisku storyeditor/2024-05-17/MZB.jpg Suradnja Međimurske županije i HGSS-a Stigla velika pomoć u spašavanju – psić Whispers Zainteresirani gradjani na Zrakoplovnom danu AirVG mogli su vidjeti zrakoplove Rafaleie tijekom letackom programa Manifestaciju su organizirali Velika Gorica i Međunarodna zračna luka Zagreb Velikogorički aeromiting okupio brojne zaljubljenike u zrakoplovstvo