Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pula Pet Plus

Dva nova igrališta za pse – u Sisplacu i Šijanskoj šumi

1/2
Foto: Grad Pula
Postavljene su penjalice, klatilice, čak i pojilice te klupice za sjedenje

Kako bi psima, njihovim vlasnicima, ali i cijeloj zajednici omogućili još kvalitetniji suživot u gradu, Grad Pula izgradio je dva nova igrališta za pse na području Sisplaca i u Šijanskoj šumi. Oba su opremljena modernom opremom za istrčavanje i igru pasa.

Pula Sa(n)jam knjige od 5. do 15. prosinca Pulski sajam pisane riječi ove godine slavi četvrt stoljeća postojanja

Održavanje

– Vjerujemo da igrališta zadovoljavaju potrebe korisnika i omogućuju našim sugrađanima da sa svojim ljubimcima kvalitetno provode slobodno vrijeme u prirodi – kazao je Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu. Igralište na Sisplacu obuhvaća površinu od oko 750 četvornih metara. Smješteno na području u obuhvatu šume, u nastavku Ulice Sisplac kao i iz pravca šetnice Lungomare, igralište je opremljeno spravom za skok u vis (prepona), betonskim cijevima za provlačenje, spravom stepping stones, obostranom penjalicom, slalomom, obostranom klatilicom te nosačem s gumenim kolutom. Osim toga, postavljene su klupice za sjedenje, kante za pseći izmet i pojilice. Radove je izvela tvrtka Redox d.o.o., izabrana kao najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne nabave.

Drugo igralište za pse na području Šijanske šume površine je oko 600 četvornih metara. Opremljeno je istom opremom prilagođenog razmještaja sukladno uvjetima na terenu.

Izvođač radova na ovom igralištu bilo je društvo Kova d.o.o., izabrano kao najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne nabave. Utrošena sredstva za uređenje predmetnih zona iznose oko 470.000 kuna. Napominjemo da će se igralište na Sisplacu na proljeće, odnosno kada se za to stvore povoljni vremenski uvjeti, ozeleniti te će se urediti i pristup iz Ulice Sisplac.

pula je pionir digitalizacije upisa u vrtiće Zahvaljujući e-Vrtiću proces upisa djece znatno je jednostavniji i transparentniji

Igrališta za pse održava društvo Castrum Pula 97 d.o.o. kojima se, u slučaju bilo kakvih potreba za intervencijom na igralištu, građani mogu obratiti na broj telefona 052/535-710 ili putem e-maila igralista@castrum-pula.hr.

Podsjetimo, brojne aktivnosti Grad je već realizirao u sklopu kampanje Pula Pet Plus, kao što su gradnja ograđenog parka za pse sa svom potrebnom opremom u sklopu multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku, postavljanje „dogy boxeva“ u najposjećenijim pulskim parkovima te omogućavanje besplatnog ulaska kućnih ljubimaca u sredstva javnog gradskog prijevoza.

Kontrola mikročipiranja

Grad Pula donio je i Odluku kojom se propisuju uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, usklađenu s normama Europske unije, a koja osigurava adekvatno postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo pravilno i sigurno ophođenje na javnim površinama. Kako bi javne površine bile sigurne i uredne te primjerene za igru i druženje djece, postavljene su posebne table s oznakom zabrane ulaska pasa.

Nadalje, komunalni redari provode kontrolu mikročipiranosti pasa na području grada, a u suradnji s policijskim službenicima provode se i akcije kontrole načina držanja i kretanja kućnih ljubimaca na javnim površinama. Sve ove aktivnosti doprinose spomenutoj kvaliteti suživota, a podloga su za nadogradnju kampanje u suradnji s građanima.

Otvorena izložba ‘Hrvatska nematerijalna baština na UNESCO-ovim listama’ Arheološki muzej Istre Otvorena izložba ‘Hrvatska nematerijalna baština na UNESCO-ovim listama’