Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 32 pregleda
ambasadorica hrvatskog turizma

Dvostruka dobitnica Emmyja snima u Poreču

Ashley Colburn snima promotivni video o Poreču
1/4
Foto: Grad Poreč
Ashley Colburn o ljepotama Hrvatske snimila je i prilog „Čudesna Hrvatska“, prikazan u barem petsto milijuna domova od Amerike do Europe

Ashley Colburn, dvostruka dobitnica Emmyja, televizijska producentica i voditeljica, te jedna od predanih ambasadorica hrvatskog turizma ovih dana boravi u Poreču, o kojem će snimiti promotivni video, priopćili su iz gradske uprave.

pivo Istra & Craft Beer Festival Više od 15 domaćih malih, nezavisnih i craft pivovara u Poreču

Colburn većinu godine provodi na putovanjima, a hrvatska ju je javnost upoznala kroz Emmyjem nagrađeni dokumentarac WOW!Croatia. Osim njega, o ljepotama Hrvatske snimila je i prilog „Čudesna Hrvatska“, prikazanog u barem petsto milijuna domova od Amerike do Europe. Osim što o Hrvatskoj redovno snima emisije, Colburn u svijet svaki tjedan šalje kratka videa s informacijama o Hrvatskoj, a kupila je i kuću u Brtonigli u kojoj boravi u svoje slobodno vrijeme.

Nakon stupanja u kontakt s Gradom Porečom-Parenzo i dogovaranja suradnje, Colburn je sa svojom snimateljskom ekipom odlučila kraj kolovoza provesti i u Poreču. Kroz par dana obišla je bogatu i raznoliku ponudu – UNESCO-m zaštićenu Eufrazijevu baziliku, umjetničke galerije, kino na otvorenom, Street art festival, podzemni svijet Jame Baredine, bogatu tradiciju vinarstva, ski-lift u Zelenoj laguni, kao i brojne porečke plaže te porečke kutke. Konačni rezultat bit će kratki videovodič, koji Colburn opisuje kao „vodič u kojem opisujem što treba posjetiti u Poreču. Kratki su, jer mladi nemaju dovoljno koncentracije da gledaju nešto duže, a i koncept je formiran tako da sve kažem sažeto i preporučim što ne propustiti, ali ne u standardnom obliku preporuke restorana ili smještaja.“

Po dovršetku produkcije, Colburn će videovodič objaviti na svim svojim kanalima, a njegovo daljnje korištenje, kao i sva prava ostaju Gradu Poreču-Parenzo. Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo što će nagrađivana producentica i ambasadorica hrvatskog turizma američkoj, ali i široj publici predstaviti Poreč, njegovu posebnost i ljepote.

Grad Poreč Fina Poreč među 10 hrvatskih gradova s najvećom neto dobiti poduzetnika