Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Makarani za čišći okoliš

Ekološka akcija Zeleni mjesec započinje ovog vikenda

zelena čistka
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Članovi Zelenog tima najavili su događanja u sklopu ekološke akcije Zeleni mjesec 2017., koja će započeti ovog vikenda u Makarskoj, a čiji će se vrhunac odigrati 29. travnja još jednim izdanjem Zelene čistke

Uz koordinatora akcije Gloryana Grabnera, na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su predstavnici makarskih osnovnih škola i vrtića koji su pozvali građane grada Makarske i mještane svih općina Makarskog primorja na buđenje ekološke svijesti o vlastitoj odgovornosti kako za mjesto u kojem žive, tako i odgovornosti za planet Zemlju. 

– Mi ljudi smo nedvojbeno odgovorni za stanje svog okoliša, a danas znamo koliko se naše ponašanje odražava na planet Zemlju čiju sudbinu dijelimo. Danas znamo da samo ujedinjeni u pozitivnim radnjama možemo popraviti to stanje – mi smo zadnja generacija koja to može učiniti. Ako je priroda bolesna i čovjek je bolestan, zato promijenimo svoje ponašanje danas i tako učimo svoju djecu, da to postane navika i već sutra zdrava stvarnost u kojoj i sami živimo. Koliko se samo trudimo i ulažemo u turizam, a ne vodimo niti malo računa o pravoj budućnosti za svoju djecu? Ako se danas potrudimo, možemo vratiti ravnotežu u prirodu koju smo narušili, jer želimo da ovaj grad i općine postanu zajednice koje imaju budućnost i u kojima je dobro živjeti. Dajemo na znanje ljudima u gradu Makarskoj i ljudima diljem Makarskog primorja da smo odlučni u ovome – najavio je Gloryan Grabner, izvijestili su iz gradske uprave.

Tako će se u subotu 25. ožujka na čitavom Makarskom primorju ugasiti javna rasvjeta od 20,30 do 21,30 sati, a centralno događanje će biti 29. travnja kada će se u jutarnjim satima (od 8 do 11 sati) održati novo izdanje Zelene čistke, ali i akcija Crveni križ u plavom okviru.