Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 276 pregleda
na Narodnom trgu

Finalna večer festivala Melodije Istre i Kvarnera 23. lipnja u Poreču

Poreč
Foto: Grad Poreč
Direktor festivala Andrej Baša naglasio je kako je MiK, osim kulturološkog značaja i njegovanja tradicijske vrijednosti i pripadanja, važan dio i turističke ponude

Pedeset i četvrto izdanje ljetnog glazbenog festivala Melodije Istre i Kvarnera svoju će finalnu večer održati u Poreču, 23. lipnja 2018. godine na Narodnom trgu ispred gradskog kazališta, najavljeno je na konferenciji za novinare u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo.

- Zašto MiK? Poreč je top destinacija na Jadranu po broju i raznolikosti manifestacija i svakako smo grad u kojem svatko može pronaći nešto za sebe, ali MiK je za naše prostore više od festivala. On spaja našu tradiciju, čakavštinu i melodiju u festival koji pripada svima i koju trebamo njegovati. Siguran sam da će za takvo događanje postojati veliki interes kako u Poreču tako i u okolici i da će vizura gradskog kazališta u pozadini biti najljepša kartulina - rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

OŠ Finida Poreč Škola i dvorana pod krovom, uskoro svi u jednosmjenskoj nastavi

Festival MiK u Poreč se vraća nakon petnaest godina, a ovo će biti peti put da Poreč ugošćuje finalnu večer.

Direktor festivala Andrej Baša naglasio je kako je MiK, osim kulturološkog značaja i njegovanja tradicijske vrijednosti i pripadanja, važan dio i turističke ponude. - Turizam se bazira na osjećaju prema lokalnim vrijednostima. I mi, kad putujemo, želimo vidjeti, čuti i doživjeti nešto lokalno - rekao je Baša, pohvalivši trud svih gradova domaćina u održavanju ove tradicije.

U svoju pedeset i četvrtu godinu MIK ulazi znatno pomlađen, a to potvrđuje veliko zanimanje mladih za ovaj jedinstveni festival. Ove godine raspjevana će karavana krenuti iz Pule 15. lipnja te će nakon toga posjetiti Rijeku 17., Krk 18., Opatiju 19. i Kastav 20. lipnja, a svoj će put završiti 22. i 23. lipnja u Poreču, gdje će se održati večeri generalne probe i velikog finala. MiK će tako krenuti i završiti u Istri, a karavana će zastati i pauzirati 16. i 21. lipnja zbog utakmica koje će tih dana hrvatska reprezentacija igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Kako je najavio direktor festivala Andrej Baša, publika će moći čuti i vidjeti 18 novih skladbi, a posebno ga veseli veliki broj mladih izvrsnih izvođača koji su potvrda da je MIK itekako zanimljiv festival mladima, ali i da festival ima sjajnu budućnost. Ove će godine na festivalu nastupiti osam debitanata ali i svima poznati veterani, nastupit će čak tri klape, a zastupljeni su doista razni glazbeni žanrovi.

- Ulaz na festival je za sve besplatan. Zahvaljujemo se na ovoj lijepoj gesti gradu domaćinu Poreču - rekao je producent festivala Vjeko Alilović. Nadodao je kako je želja da krajem lipnja svoj grad predstave i učenici osnovnih škola, a obećao je i visoku produkciju te pomlađeni orkestar na porečkoj finalnoj večeri za koju je rezervirano osamsto sjedećih mjesta na Narodnom trgu.

Festival zajednički organiziraju MiK i gradovi domaćini, a sredstva za ovu manifestaciju predviđena su u gradskom proračunu. Tijekom dvije noći festivala, promet će se odvijati pod posebnom regulacijom o čemu će svi biti pravovremeno informirani.

Poreč Poreč Predstavljen Katalog investicijskih projekata stranim veleposlanstvima