Izbornik
Naslovnica Gradovi
U središnjem gradskom parku

Glazbeni spektakli i filmski hitovi pod zvijezdama u središtu grada

Ljetna manifestacija u gradu opet donosi pregršt odličnih koncerata, popularnih filmskih projekcija pod zvijezdama u središnjem gradskom parku, mnogo sadržaja za najmlađe
1/2
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
U petak u 20 sati manifestacija se otvara pravim spektaklom pod vedrim nebom: Zbor HRT-a izvest će proslavljenu Carminu Buranu

Ovogodišnje Ljeto na Zrinskom u Koprivnici s mnoštvom dobre zabave, edukacije i razonode službeno počinje u petak 14. srpnja.

Animirani filmski hitovi
Ljetna manifestacija u gradu opet donosi pregršt odličnih koncerata, popularnih filmskih projekcija pod zvijezdama u središnjem gradskom parku, mnogo sadržaja za najmlađe.

Kao svojevrsna uvertira u svečano otvorenje Ljeta na Zrinskom poslužit će prvo ovogodišnje kino pod zvijezdama u gradskom parku: u četvrtak u 21 sat bit će prikazan igrani film, odnosno komedija "Marginalci".

A onda, dan poslije, nešto posve novo i drugačije od dosadašnjih otvaranja tradicionalne ljetne manifestacije. U petak u 20 sati Ljeto na Zrinskom službeno kreće pravim spektaklom pod vedrim nebom: Zbor HRT-a uz soliste i instrumentaliste pod ravnanjem dirigenta Darijana Ivezića izvest će proslavljenu Carminu Buranu Carla Orffa, kantatu za soliste, zbor, dva klavira i udaraljke. Koncert će se održati na središnjem trgu.

Drugi dan, u subotu, na istome mjestu održat će se u 20 sati tradicionalni Međunarodni festival folklora "Iz bakine škrinje", a u nedjelju od 19 koncert Puhačkog orkestra grada Koprivnice i gostiju s prepoznatljivom domaćom i međunarodnom filmskom i popularnom glazbom.

Utorkom i četvrtkom od 21 sat u gradskom parku održavat će se filmske projekcije Kina pod zvijezdama koje proteklih godina oduševljava mališane i odrasle. I ovaj put bit će prikazani animirani filmski hitovi u kojima će svi uživati.

Kad je riječ o koncertima, valja izdvojiti da će u subotu 22. srpnja u 21 sat na trgu biti koncert Wave acoustic dua. Tjedan poslije, od 27. do 29. srpnja, predviđen je za tradicionalni, 12. po redu Rock live u prostoru Kampusa. Bit će to trodnevna rock-zabava s vrlo jakim imenima: nastupit će Urban&4, Psihomodo Pop, Edo Maajka i Brkovi. Tu su i Kukus, Mašinko, Mortal Kombat, Jonathan, Bore Balboa, Cold Snap, One step away te od novijih izvođača Hrmulja, Tidal Pull, Šarena Pojava, Dead Dog Summer, SlonOff i Kal's Penny.

Dnevna festivalska zona
"Novost na festivalu je i dnevna festivalska zona, koja će u petak i subotu, drugog i trećeg dana festivala, ponuditi radionice (udruga Mamuze), te od jutarnjih sati nastupe DJ-a u prostoru pored festivalskog kampa. Ulaznice su u prodaji, a mogu se kupiti putem sustava Entrio ili na Entrio prodajnim mjestima. Cijena festivalske ulaznice je 27 eura i takva će biti do 26. srpnja. Cijena festivalske ulaznice na dan održavanja iznosit će 32 eura, a cijene dnevnih ulaznica iznosit će 15 eura za svaki dan festivala", kažu organizatori.

Nakon trodnevne Rock live zabave, Ljeto na Zrinskom nastavlja se s koncertnim događajima u središtu grada, na glavnoj pozornici. U petak 4. kolovoza, u 21 sat nastupaju Vojkan Jocić i Bruna Matić – Noise, a u subotu, na Dan domovinske zahvalnosti, u 21 sat predviđen je koncert Marka Košutića i benda. U nedjelju u isto vrijeme na pozornicu se penju Tamburaši bez imena.

U nedjelju 13. kolovoza koncertna događanja na Ljetu na Zrinskom zaključuju nastupi BC Brass Quinteta u 20 sati te u 21 sat Miroslava i Gordane Evačić.

ŽUPAN Ivan Celjak kaže da je riječ o obrtima koji su kulturna baština te imaju izuzetnu vrijednost Pomoć za tradicijske i umjetničke obrte Za 45 bespovratnih potpora Županija izdvojila 27.000 € PROJEKT participativnog budžetiranja izravna je demokracija za bolji grad, a provode ga Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA Izravna demokracija u Dubrovniku Građani odlučuju na što će se trošiti gradski proračun REAKCIJE su bile izuzetno dobre pa će se ove godine u Srednju školu Jastrebarsko upisati i dva učenika više, od jeseni će tako u prvi razred krenuti još 26 logističara Jedinstven koncept povezan s gospodarstvom Upisuje se druga generacija jaskanskih logističara