Izbornik
Naslovnica Gradovi Belišće
SOCIJALNO-DEMOGRAFSKE MJERE

Grad Belišće za 670 učenika kupio radne bilježnice, atlase, likovne mape...

Foto: Grad Belišće
Dječji vrtić besplatan je za svu djecu s područja Belišća

Grad Belišće nastavlja provoditi socijalno-demografske mjere pa su tako i ove godine osigurana dopunska i pomoćna nastavna sredstva za učenike osnovnih škola s toga područja. Riječ je o radnim bilježnicama za obvezne i izborne predmete, zbirkama zadataka, likovnim mapama, atlasima, kutijama za tehničku kulturu.

– Uz brojne socijalno-demografske mjere koje provodimo, za ovu je mjeru u proračunu osigurano 330.000 kuna, a njome obuhvaćeno 670 učenika. Time nastojimo olakšati školovanje svim našim mladim sugrađanima i njihovim roditeljima – rekla je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Grad Belišće, istaknula je, svojim programom socijalno-demografskih mjera financijski podupire djecu i mlade, mlade obitelji i roditelje s područja grada s ciljem olakšavanja njihove svakodnevne egzistencije, ali i poticanja demografske obnove grada.

Tako se uz osiguravanje pomoćnih radnih materijala svim osnovnoškolcima i stipendija svim redovnim studentima subvencionira međugradski prijevoz, učenici osnovnih i srednjih škola ostvaruju pravo na besplatan prijevoz lokalnim linijskim prijevozom na području cijeloga grada, a svi srednjoškolci s područja grada Belišća (njih više od 300) prima 200 kuna svakog mjeseca za topli obrok.

Dječji vrtić je, nadalje, besplatan za svu djecu s područja grada Belišća, isplaćuju se jednokratne pomoći roditeljima za svako novorođeno dijete u iznosu od 7500 kuna, a usvojena je i odluka o isplati naknade od 500 kuna mjesečno roditelju njegovatelju.