Izbornik
Naslovnica Gradovi Belišće
12. Slaninijada

Snage odmjerilo četrdesetak ljubitelja pečene slanine

1/2
Foto: BELIŠĆE
Na 12. po redu Slaninijadi sudjelovalo je 40-ak ljubitelja pečene slanine svih dobnih skupina, a bilo je puno više onih koji su na odmorište došli i izvan konkurencije pekli slaninu ili samo uživali u svemu ponuđenom

Tradicionalna Slaninijada i ove je godine opravdala očekivanja, okupivši velik broj natjecatelja i posjetitelja na odmorištu Drava u Bistrincima. Na 12. po redu Slaninijadi sudjelovalo je 40-ak ljubitelja pečene slanine svih dobnih skupina, a bilo je puno više onih koji su na odmorište došli i izvan konkurencije pekli slaninu ili samo uživali u svemu ponuđenom.

Najuspješnijim je proglašen Željko Belić, drugoplasirani je Bruno Kristić, a treću nagradu osvojio je Ivan Korpar. Uslijedilo je još osam utješnih nagrada, a nagrađeni su i Antun Sabljak i Karlo Dvoržak kao najmlađi natjecatelji. Ocjenjivačkom komisijom predsjedao je dopredsjednik Lovačkog društva Vepar Belišće Ivica Anić, a članovi su bili predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever te članica Babuški Danica Brkić.

Sve natjecatelje je, uz predsjednika UŠR-a Podravac Bistrinci Milana Borića, pozdravila i zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, koja je čestitala pobjednicima uz želju da se ovakve manifestacije i ovakva druženja nastave i u budućnosti te obogate turističku ponudu Belišća i cijelog tog kraja, s čime se složila i direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen. 

OBIČAJI PREDAKA Pokladno jahanje ponovno atrakcija: Čuvari tradicije projahali kroz Bistrince i Belišće Potpisani ugovori Grad Belišće stipendirat će ukupno 90 studenata u akademskoj godini 2022./2023 JOŠ JEDNOM ZAŽELI 2 U projektu zaposleno 30 žena, brinut će se o 180 korisnika