Izbornik
Naslovnica Gradovi Belišće
Pomoćni biskup Ivan Ćurić posjetio Grad Belišće

Odlična suradnja Grada Belišća sa župama na tom području

Foto: BELIŠĆE
Ivan Ćurić u pratnji konvizitatora vlč. Mate Mićana, a u ime nadbiskupa mons. Đure Hranića, posjetio je Grad Belišće

U sklopu kanonske vizitacije Belišću i župi sv. Josipa Radnika, đakovačko-osječki pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić u pratnji konvizitatora vlč. Mate Mićana, a u ime nadbiskupa mons. Đure Hranića, posjetio je Grad Belišće.

U Gradskoj upravi goste je dočekala zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković uz pročelnike Domagoja Varžića i Antoniju Andrašek Barić, a među domaćinima bili su i belišćanski župnik fra Marko Neretljak i fra Mirko Mišković, župni i samostanski vikar.

Zamjenica gradonačelnika pohvalila je odličnu suradnju sa župama koje djeluju na području grada Belišća. Upoznala je pomoćnog biskupa s poviješću Belišća te s društvenim, gospodarskim, socijalnim i vjerskim životom, ali i realizacijom planova i projekata za što bolji razvoj Grada i poboljšanje uvjeta života građana.

U razgovoru je istaknuta važnost suradnje župe i gradske uprave, a pomoćni biskup interesirao se i za socijalnu sliku grada te zahvalio Gradu Belišću i gradskoj upravi na uspješnoj suradnji i pomoći u životu župne zajednice i financijskoj podršci koju Grad osigurava za njezin razvoj.

Podsjetimo da je 2018. godine u sklopu kanonske vizitacije Grad Belišće posjetio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit monsinjor Đuro Hranić.

BELIŠĆE Za Valentinovo darivali slavljeničke bračne parove OBIČAJI PREDAKA Pokladno jahanje ponovno atrakcija: Čuvari tradicije projahali kroz Bistrince i Belišće Potpisani ugovori Grad Belišće stipendirat će ukupno 90 studenata u akademskoj godini 2022./2023