Izbornik
Naslovnica Gradovi Belišće
BELIŠĆE

Za Valentinovo darivali slavljeničke bračne parove

1/3
Foto: BELIŠĆE
Na javni poziv ove godine prijavilo se ukupno 16 bračnih parova: pet bračnih parova koji slave 50 godina, sedam bračnih parova koji slave 55 godina, dva bračna para koji slave 60 godina te dva bračna para koja slave 65 godina zajedničkog bračnog života

Doživjeti pedeset, šezdeset i više godina zajedničkog bračnog života prigoda je koja razveseljava slavljenike, ali i sve one koji svjedoče tom događaju. Želeći i sami dati svoj doprinos obilježavanju ovih iznimnih obljetnica koje rijetki imaju privilegij doživjeti, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća u povodu Valentinova od 2014. godine organiziraju proslave na kojima su sa slavljenicima podijelili radost i sreću zajedničkog bračnog života i prigodno ih darivali. No 2021. i 2022. godine proslava je u takvom obliku izostala zbog pandemije i epidemioloških mjera. I ove su godine organizatori odlučili umjesto proslave obići bračne parove.

Ukupno 16 parova

Tako su na samo Valentinovo, 14. veljače, zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen obišle slavljeničke bračne parove u njihovim domovima te ih darivale.

Damama su uručene ruže, supruzima butelje vina te je svaki bračni par darivan novčanim poklonom u iznosu od 100 eura i slavljeničkom tortom. Ovim obilježavanjem zlatnog i dijamantnog pira slavljenici su svojim dugoročnim bračnim stažem dokazali kako prava ljubav zaista postoji i kako je za dugi brak potrebna ljubav, međusobno uvažavanje, poštivanje i uzajamni kompromis, a kao nagrada u konačnici proizlazi sreća zajedničkog življenja.

Na javni poziv ove godine prijavilo se ukupno 16 bračnih parova: pet bračnih parova koji slave 50 godina, sedam bračnih parova koji slave 55 godina, dva bračna para koji slave 60 godina te dva bračna para koja slave 65 godina zajedničkog bračnog života.

Dijamantni i zlatni pir

– Ovom prigodom Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća čestitaju dijamantni pir – 65 godina bračnog života parovima Kati i Adamu Vuković, Veri i Stjepanu Stubičan, zatim dijamantni pir – 60 godina bračnog života – Zori i Franji Tropšek i Ani i Ivanu Takač. Dijamantni pir – 55 godina bračnog života čestitamo Anki i Dragutinu Šrepfleru, Ankici i Mirku Jurini, Ani i Marku Taliću, Rezi i Antunu Vukoviću, Katici i Draganu Sučiću, Josipi i Fabijanu Lackoviću te Anici i Franji Goluski. Zlatni pir – 50 godina bračnog života, čestitamo Zorici i Zlatku Wildu, Milanki i Milanu Žarkoviću, Evici i Stjepanu Jamboviću, Anici i Draganu Majdeniću te Stani i Miroslavu Barešu – poručuju iz gradske uprave Grada Belišća.

OBIČAJI PREDAKA Pokladno jahanje ponovno atrakcija: Čuvari tradicije projahali kroz Bistrince i Belišće Potpisani ugovori Grad Belišće stipendirat će ukupno 90 studenata u akademskoj godini 2022./2023 JOŠ JEDNOM ZAŽELI 2 U projektu zaposleno 30 žena, brinut će se o 180 korisnika