Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Makarska

Grad će i turiste educirati o recikliranju otpada

Makarska
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Makarska je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sufinancirano iz fondova EU, dobila 369.000 kuna, a gradonačelnik Jure Brkan imenovao je tim za provedbu toga projekta koji će u 2019. organizirati 12 različitih aktivnosti

Grad Makarska je za projekt edukacije o održivom gospodarenju otpadom ''Skupi, složi, savjesno odloži'' vrijedan nešto više od 400.000 kuna, od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio 369.000 kuna, sufinancirano sredstvima Europske unije. Sredstva su osigurana u sklopu Operativnog programa Europske unije ''Konkurentnost i kohezija''.

Kristian Banović 'policajac godine' Kristian Banović - policajac kojeg građani hvale

Gradonačelnik Jure Brkan imenovao je tim za provedbu toga projekta koji će tijekom sljedeće godine organizirati 12 različitih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom namijenjenih svim dobnim skupinama.

- Provedbom tih projekata Grad Makarska želi nastaviti s edukacijom građana o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom. Projektom će biti obuhvaćeni i turisti - naglasio je gradonačelnik Brkan.

Do kraja godine očekuje se potpisivanje odluke o sufinanciranju koju donosi Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a tako, kazao je, postići će se i pozitivna slika destinacije koja brine o okolišu i održivom razvoju.

Makarska Veseljko spremno dočekao 22 mališana Makarska nakon 10 godina dobila novi dječji vrtić