Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
'policajac godine'

Kristian Banović - policajac kojeg građani hvale

Kristian Banović
Foto: Grad Makarska
Imao je 30 zapljena raznih vrsta opojnih droga te je u 65 slučajeva vozače zatekao pod utjecajem alkohola. Brojni građani hvale njegovu profesionalnost

Za Kristiana Banovića, policijskog službenika Policijske postaje Makarska gradonačelnik Jure Brkan, u nazočnosti dogradonačelnika Dražena Nemčića, upriličio je prijem te mu uručio priznanje za doprinos sigurnosti lokalne zajednice i angažman u turističkoj sezoni.

škola S osmijehom u školu Počela edukacija novih pomoćnika u nastavi

Čestitajući mu na priznanju gradonačelnik Brkan je naglasio:

– Uz prirodne ljepote Makarske za njezine građane i turiste važna sigurnost. Na tom planu, a to je istaknula i Policijska postaja Makarska, Kristian Banović se ističe i u mnogome je zaslužan da je naš grad visoko na ljestvici sigurnosti –

Zahvalio je PP Makarska na dobro odrađenom poslu u turističkoj sezoni, kako njezinoj pripremi tako i prevenciji.

– Kristian Banović je policajac godine, uzor kako se savjesno i časno djeluje u zajednici i pomaže – ustvrdio je gradonačelnik Brkan. Dodao je da je Grad Makarska uvijek na raspolaganju za pomoć, a svoj je prilog dati i pri obnovi zgrade Policijske postaje Makarska, jer Sporazum o tome već je potpisan s Ministarstvom unutarnjih poslova.

Makarska Veseljko spremno dočekao 22 mališana Makarska nakon 10 godina dobila novi dječji vrtić

Primanju su bili nazočni Stipe Žigo, pomoćnik načelnika za policiju PP Makarska, te Jurica Tolić, vođa Sektora PP Makarska.

– Ovo je zahvalnost cijeloj Policijskoj postaji Makarska i dodatna motivacija – naglasio je Žigo, podsjetivši da je ovo treća godina zaredom da se proglašava najbolji policijski službenik. Istaknuo je da je Kristian Banović pokazao iznimnu samoinicijativnost, zalaganje i stručnost. Imao je 30 zapljena raznih vrsta opojnih droga te je u 65 slučajeva vozače zatekao pod utjecajem alkohola. Brojni građani hvale njegovu profesionalnost, a u kontaktima s turistima mu umnogome pomaže znanje engleskog jezika.

– Radni dan mi je dug jer putujem iz Jesenica. Volim posao koji radim. Tek mi je 28 godina, tri i pol godine sam u Policijskoj postaji Makarska. Mlad sam policajac i red je na meni 'da povučem' – skromno će i odgovorno Kristian, zahvalivši se kolegama na ukazanom povjerenju, a Gradu Makarska na vrijednom priznanju.

Gradska knjižnica Makarska makarska Gradska knjižnica bit će potpuno obnovljena do kraja ove godine