Izbornik
Naslovnica Gradovi
Natječaj za dodjelu stipendija i financijskih potpora

Grad Đakovo dodijelit će ukupno 115 stipendija i financijskih potpora

MJESEČNA stipendija i financijska potpora studentima iznosi 160 eura
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Odbor za dodjelu stipendija i financijskih potpora Grada Đakova objavio je Natječaj za dodjelu stipendija i financijskih potpora studentima Grada Đakova za akademsku godinu 2023./2024. Stipendije se dodjeljuju u četiri kategorije: darovitim studentima, studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, studentima koji se obrazuju za umjetnička zanimanja (osim nastavničkog smjera) te financijske potpore studentima. Ukupno će biti dodijeljeno 115 stipendija i financijskih potpora, i to: 35 stipendija darovitim studentima, 35 stipendija studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, 10 stipendija studentima koji se obrazuju za umjetnička zanimanja (osim nastavničkog smjera) te 35 financijskih potpora studentima.

Visina stipendije i financijske potpore studentima iznosi 160 eura mjesečno. Prijave se dostavljaju neposredno predajom u pisarnicu Grada Đakova, putem elektroničke pošte na adresu e-pisarnica@djakovo.hr, odnosno putem pošte na adresu Grad Đakovo, Ured gradonačelnika, Trg dr. Franje Tuđmana 4, 31400 Đakovo s naznakom: "Prijava na Natječaj za dodjelu stipendija i financijskih potpora studentima Grada Đakova ". Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Rang-liste svake kategorije stipendija i rang-liste financijskih potpora bit će objavljene na mrežnim stranicama i oglasnoj ploči Grada Đakova. Prijave za dodjelu stipendija i financijskih potpora studentima dostavljaju se do 13. studenog 2023. godine.

Osim studentskih stipendija, Grad Đakovo potporu pruža i svojim srednjoškolcima pa je tako gradonačelnik Đakova Marin Mandarić ove godine donio Odluku o dodjeli jednokratne potpore učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište ili trajno boravište na području Grada Đakova za školsku godinu 2023./2024. Potporu, koja je namijenjena za nabavu udžbenika, radnih bilježnica i druge potrebne školske opreme ove je godine iskoristilo 840 srednjoškolaca. Iznos potpore je 70 eura i učenicima je isplaćen u gotovini jednokratno.

Ivan Dodigović iz Košutarice kod Jasenovca dobitnik je "Zlatne žlice" "Zlatna žlica" Ivanu Dodigoviću Dobitnik "Zlatne žlice" za najbolji med dolazi iz Košutarice SVEČANOST otvorenja pratilo je otvorenje dokumentarne izložbe nazvane "Više od dužnosti" Dani židovske kulture i baštine u organizaciji Židovske općine Čakovec Župan Posavec: Židovska zajednica bila je utjecajna i ostavila uistinu dubok trag Velika Gorica ide u pozitivnom smjeru korištenja obnovljivih izvora energije, a nakon vrtića, škola, veleučilišta, Pučkog učilišta i drugih, na red će doći i više stambene zgrade te obiteljske kuće Velika Gorica na dobrom putu da postane grad neovisan o vanjskim energentima Solarne elektrane na 22 zgrade da se motivira građane na isti potez