Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Počinje uređenje vinkovačkog Papuka

Grad dobiva zelenu oazu nadomak samom središtu

Idejno rješenje nekadašnjeg odlagališta otpada parka Papuk
1/3
Foto: Grad Vinkovci

Vinkovački Papuk, nekadašnje odlagalište otpada, uskoro će postati zeleno-digitalni park koji će uz mjesta za odmor i opuštanje u prirodi sadržavati i sportsko-rekreacijsku zonu te društveno-zabavnu zonu za djecu i mlade. Prema najavama, Vinkovčani će na raspolaganje dobiti pravu zelenu oazu nadomak samom središtu grada koja će, u jednom svom dijelu, sadržavati moderno opremljen sportski i zabavni park s osvijetljenim dječjim i sportskim igralištima, igralištem za 3 x 3 košarku, stolovima za stolni tenis, trim stazom za rolanje i trčanje i vježbalištem te sjenicama, klupama, stolovima i raznim multimedijskim sadržajima. Drugi dio Papuka postat će novi gradski park i mjesto za opuštanje u prirodi, s puno raznog drveća i drugih "zelenih sadržaja".

Zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić u Zagrebu je preuzeo ugovor između grada Vinkovaca i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost vrijedan oko 444 tisuće eura, a kojim su osigurana sredstva za sadnju 660 stabala, postavljanje sjenica, klupa, inkluzijskih klupa, kanti za otpad, fontana, biciklističkog stajališta i druge urbane opreme na Papuku, ali i uz obalu Bosuta u samom središtu grada.

– Ovaj projekt samo je jedna kockica na našem putu zelene tranzicije, a sve sa željom da Vinkovci i u budućnosti budu mjesto ugodnog življenja, još zdravijeg načina života te da smanjimo svoj negativan utjecaj na okoliš – rekao je Romić.

Ravnateljica agencije VIA Danijela Slipčević rekla je da se prije nekoliko dana krenulo s radovima i nabavom opreme za uređenje sportskih terena i velikog dječjeg igrališta na Papuku.

– Time dobivamo izvrstan i siguran prostor za druženje i igru kakav naš grad nikad nije imao. Južni dio parka nije uključen u taj projekt i ostao nam je slobodan pa smo ga odlučili potpuno ozeleniti i napraviti prava zelena pluća grada. U parku Papuk uskoro će svatko moći naći nešto za sebe. Roditelji, bake i djedovi moći će uživati s djecom na igralištima, mladi će se moći baviti sportom, a oni koji žele mir uživat će u zelenilu novoga parka – rekla je Slipčević. 

 

Organizatori su najavili bogat program i tijekom ovogodišnjih Rimskih dana koji su postali napoznatija proljetna manifestacija Najavljen program XI. Rimskih dana u Vinkovcima Jedinstven prikaz starih Cibala, od gladijatora do delicija Zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić VINKOVCI Jedna geotermalna bušotina može grijati otprilike 35.000 m2 staklenika Mališani su okupljenima pokazali svoje pripremljene maske, a pri tome su recitirali i plesali Cvjetni korzo Djeca iz vrtića Eden osvojila izlet u zoološki vrt i McDonald's