Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Europa za građane

Grad Makarska na 4. konferenciji projekta Europoly u talijanskom gradu Fano

Makarska
Foto: Grad Makarska
Iduću konferenciju projekta ugostit će upravo JU Makarska razvojna agencija MARA u Makarskoj, od 2. do 4. listopada 2018. na temu Budućnost u Europskoj uniji

U sklopu projekta Europoly, kao dio programa Europa za građane, u kojem je JU Makarska razvojna agencija hrvatski partner uz još šest europskih zemalja (Italija, Španjolska, Slovenija, Mađarska, Rumunjska, Bugarska), ravnateljica agencije MARA Lidija Vukadin Vranješ te savjetnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarska Marina Andačić Krivić, kao predstavnica Grada, boravile su u talijanskom gradu Fano, od 23. do 25. srpnja 2018. na četvrtoj konferenciji projekta, priopćili su iz gradske uprave u Makarskoj.

Tema konferencije ovog puta bila je: Primjeri europskih politika i mjera koje su pridonijele izlasku iz krize i unapređenju razvoja gospodarstva.

Makarani u Budvi Prvi međunarodni festival duhačkih orkestara Gradska glazba Makarska nastupila u Budvi

Ravnateljica agencije održala je predavanje na predmetnu temu na primjeru Hrvatske, kao doprinos partnera s hrvatske strane.

U sklopu službenog programa svim nazočnima obratio se gradonačelnik grada Fano, održana su tri službena sastanka projekta s jednom otvorenom debatom, dva stručna predavanja. Nadalje, organiziran je grupni obilazak centru ekološke poljoprivrede Giro Girolomoni Agricultural, koji okuplja poljoprivrednike iz čitave regije te proizvodi: tjesteninu, kavu, žitarice, brašno, ekstra djevičansko ulje, proizvode od rajčice, rižu te balzamski ocat, kao primjer dobre prakse ekološke proizvodnje i međusektorske suradnje.

Nadalje, službeni posjet tvrtki Fiorini koja proizvodi vino uz posjet vinogradima te prezentaciju proizvodnje vina; izložbi Gioacchino Rossini i Gradskom muzeju.

Makarska Prvi Makarska Connexion – gourmet i craft beer festival Uskoro stižu najbolje svjetske craft beer pivovare

Na kraju posjeta organizirana je otvorena rasprava s konferencijom za medije na kojoj su svi predstavnici partnerskih zemalja dali svoje izjave na fokus temu konferencije.

Iduću konferenciju projekta ugostit će upravo JU Makarska razvojna agencija MARA u Makarskoj, od 2. do 4. listopada 2018. na temu Budućnost u Europskoj uniji. U organizaciju konferencije bit će uključen Grad Makarska te gradske udruge koje su i do sada sudjelovale u projektnim aktivnostima.

Prosvjed u Makarskoj Prosvjed ispred vijećnice Makarani protiv betonizacije na poluotoku Osejavi