Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Dubrovnik

Grad nabavlja udžbenike i radne materijale za osnovnoškolce

Foto: Grad Dubrovnik
Po okončanju postupka javne nabave udžbenici i obrazovni materijali bit će isporučeni školama, a učenici će u tjednu prije početka nastave biti pozvani osobno iz preuzeti

Nakon što je prošle godine financiranje udžbenika za sve učenike osnovnih škola preuzelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a što je radnije financirao Grad, i ove će godine Grad Dubrovnik za učenike čiji roditelji imaju prebivalište na području grada osigurati besplatne obrazovne materijale poput radnih bilježnica, tehničkih kutija i likovnih mapa. Na ovaj način i u uvjetima otežanog poslovanja Grad Dubrovnik financijski olakšava roditeljima pripremu za početak nove školske godine.

donacija Grada Dubrovnika i Zaklade Blaga djela Općoj bolnici Stigli novi UZV i uređaj za testiranje na COVID-19

Grad je tako pokrenuo otvorene postupke javne nabave za nabavu udžbenika te za nabavu radnih materijala za osnovne škole na području grada Dubrovnika. Po okončanju postupka udžbenici i obrazovni materijali bit će isporučeni školama, a učenici će u tjednu prije početka nastave biti pozvani osobno iz preuzeti.

Pravo na obrazovne materijale ostvaruju učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika, što je regulirano pravilnikom o financiranju obrazovnih materijala. Ove troškove financira Grad Dubrovnik koji i u ime škola provodi postupak javne nabave. Nabava je procijenjena na 1,330.000 kuna (bez PDV-a).

Započeli radovi vrijedni 28 milijuna kuna Vodovoda Dubrovnik Orašac će za dvije godine dobiti novi sustav vodoopskrbe i odvodnje

Grad Dubrovnik u ime škola provodi i postupak javne nabave za udžbenike za učenike od 1. do 8. razreda, a ove troškove, procijenjene na 1,520.000 kuna (bez PDV-a), snosi Ministarstvo znanosti i obrazovanja sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima.