Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Stigla oprema

Grad osigurao blizu 100.000 kn za tehničko opremanje svih DVD-ova

Oprema za vatrogasce
Foto: Grad Ivanec
U gradskom proračunu za ovu godinu osigurana su i i sredstva namijenjena nabavi navalnog vozila za DVD Radovan, a iduće godine u planu je i nabava manjeg vozila za DVD Margečan

- U skladu s dogovorom na radnom sastanku s vodstvima Vatrogasne zajednice grada Ivanca i svih šest DVD-ova koji djeluju na našem području, koji je gradonačelnik Milorad Batinić održao prošle godine, Grad Ivanec za 2018. godinu osigurao je prvih stotinjak tisuća kuna za nabavu tehničke i osobne opreme za potrebe svih DVD-ova - izvijestili su iz gradske uprave.

Milorad Batinić u obilasku klizišta Kreću s procjenom štete Batinić obišao klizišta: Prve procjene šteta blizu 6 mil. kuna

Nabava opreme za ovu godinu realizirana je preko Vatrogasne zajednice, a dio opreme DVD-ima dodijeljen je u nedjelju kod vatrogasnog doma u Gačicama.

- Kupljene su tri prijenosne motorne pumpe kapaciteta 1.000 l/min (za DVD-ove Radovan, Gačice i Margečan) i četiri električne potopne pumpe kapaciteta 300 l/min (za DVD-ove Bedenec, Gačice, Margečan i Salinovec). Sada je svako društvo opremljeno motornom i električnom pumpom. Naručeno je i 20 zaštitnih odijela za DVD Ivanec za koja je dio financijskih sredstava osiguran ove, a dio iduće godine - izvijestili su predsjednik i zamjenik VZ Zvonko Videc i Ivan Putarek.

Time se počinje realizirati dogovor s Gradom i gradonačelnikom Miloradom Batinićem o izdvajanju dodatnih sredstava za vatrogastvo (povrh onih koje Grad zakonom mora izdvajati za djelovanje DVD-ova), a koje će se nastaviti i u 2019. i 2020. godini, u cilju njihova potpunog opremanja.

Gradsko vijeće Ivanca Gradsko vijeće Ivanca 'Papirnate' sjednice odlaze u povijest, vijećnici dobili tablete

- S obzirom na iskustva tijekom zadnjih godina koja pokazuju da je požara sve manje, ali zato je sve više poplava, oluja, razornih vjetrova, klizišta i drugih nedaća prouzročenih klimatskim promjenama, Grad želi DVD-ove što bolje tehnički opremiti kako bi u slučaju  opasnosti mogli brzo i učinkovito reagirati, to više što su vatrogasne snage jedine osposobljene za stručne intervencije - poručuju.

Ukinut je i dosadašnji tim civilne zaštite opće namjene, a njegovi poslovi i zadaće preneseni su na vatrogasce. To je dodatni razlog za njihovo što bolje opremanje. U gradskom proračunu za ovu godinu osigurana su i i sredstva namijenjena nabavi navalnog vozila za DVD Radovan, a iduće godine u planu je i nabava manjeg vozila za DVD Margečan. Na godišnjim skupštinama održanim proteklih dana, DVD-ovi su redom pozdravili ovakvu inicijativu i Gradu uputili zahvalu.

Otvorena "učionica budućnosti" u Ivancu Suvremena škola Otvorena "učionica budućnosti" vrijedna milijun kuna