Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Gradonačelnik Radić nagradio boksača Luku Pratljačića

Grad Osijek za sport izdvaja rekordnih šest milijuna eura

USPJEH mladog osječkog boksača velik je uspjeh i za Osijek
Foto: Osijek

Sjajni osječki boksač, 26-godišnji Luka Pratljačić, prvak je Hrvatske u superteškoj kategoriji. Na državnom prvenstvu u Sesvetama najuspješniji član BK Osijek odmjerio je snage sa Splićaninom Markom Milunom te odnio pobjedu približivši se tako plasmanu na ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu.

Luku i njegova trenera Mateja Matkovića u prostorima Grada Osijeka primio je osječki gradonačelnik Ivan Radić te uručio Luki plaketu i nagradu u iznosu od 3000 eura. Uz čestitke na osvojenoj zlatnoj medalji, gradonačelnik Radić poručio je kako je njegov uspjeh veliki uspjeh i za Osijek te izrazio nadu da će moći svoj grad predstavljati i u Parizu na predstojećim Olimpijskim igrama.

– Luka je vrhunski sportaš II. kategorije i sportski stipendist Grada Osijeka. Ove godine Grad Osijek podiže iznos sredstava za Boksački klub Osijek na 33.000 eura. Napravili smo i kategorizaciju trenera gdje je u I. kategoriju najvišeg ranga trenera ušao i Lukin trener Matej Matković, na čemu mu čestitam – rekao je gradonačelnik. Grad Osijek za sport izdvaja rekordnih šest milijuna eura.

– To je čak 580.000 eura više nego 2021. kada sam postao gradonačelnik ili 300.000 eura više nego prethodne godine. Nastavit ćemo i dalje ulagati u naše sportaše – istaknuo je. Osijek je jedini veliki grad koji plaća prijevoz sportašima mlađe dobne kategorije.

– Također, jedini smo veliki grad koji stipendira darovite mlade sportaše V. i VI. kategorije, stipendiramo 15 vrhunskih sportaša i 127 talentiranih sportaša. Ulažemo i u infrastrukturu i objekte oko tri milijuna eura tako da se sport u gradu uistinu razvija – zaključio je Radić.

Količina geotermalne energije gotovo je neiscrpna, a koristiti se može u rehabilitacijske svrhe u toplicama, za grijanje prostora i za proizvodnju električne energije Nova tehnička studija pokazala velike mogućnosti Istražuje se geotermalni potencijal Samobora i okolice U BRUXELLESU je prošli tjedan održana i deseta Festa sv. Vlaha, a organizirali su je ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu i Dubrovačko-neretvanska županija Okrugli stol na inicijativu Dubrovačko-neretvanske županije "Dubrovnik nikada nije bio srpski, a Bošković nije bio Srbin!" POLAGANJE vijenaca i paljenje svijeća kod spomen-obilježja 3. gardijske brigade "Kune" Prekretnica u Domovinskom ratu "Nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu naših prijatelja i suboraca"