Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Samobor

Grad Samobor dodijelio 115 stipendija i oborio dosadašnji rekord

Pravo na gradske stipendije ostvarilo je 68 učenika te 47 studenata
1/2
Foto: Grad Samobor
Učeničke stipendije iznose 110 eura, studentske 160 eura mjesečno, a pravo na gradsku stipendiju ove je godine ostvarilo 68 učenika te 47 studenata

U Centru za mlade Bunker 19. prosinca održana je svečana dodjela gradskih stipendija za samoborske učenike i studente. Grad Samobor donio je odluku o dodjeli stipendija učenicima i studentima grada Samobora u školskoj/akademskoj godini 2023./2024., kojom je dodijeljeno ukupno 115 stipendija, a što je devet stipendija više nego u prethodnoj godini.

Stipendije se dodjeljuju na temelju četiri kriterija, a to su kriterij izvrsnosti te socioekonomski status, kao i za mlade glazbenike po kriteriju izvrsnosti, ali i za kategorizirane sportaše. Učeničke stipendije iznose 110 eura, studentske 160 eura mjesečno, a pravo na gradsku stipendiju ove je godine ostvarilo 68 učenika te 47 studenata.

Nagrada za rad i trud

Dodjelom stipendija Grad želi učenicima i studentima olakšati školovanje i studiranje u financijskom smislu, ali i motivirati ih za daljnji rad te nagraditi za uloženi trud. Svima koji su zaslužili stipendije udovoljivši svim propisanim kriterijima ugovore o stipendiranju uručila je gradonačelnica Petra Škrobot. Naglasila je kako je iznimno sretna što se ove godine dodjeljuje toliko stipendija.

– Ovo je nagrada za vaš dosadašnji trud i angažman. Isto tako treba čestitati i zahvaliti vašim roditeljima koji su vam podrška na vašem putu. Na nama je da vam i dalje osiguramo što bolje uvjete za rad i napredak, ali i za život. Od kada smo došli na vlast, cilj nam je bio povećati broj i iznos stipendija te ćemo s time nastaviti i dalje kako bismo što više mladih ljudi mogli nagraditi za njihov trud i rad – poručila je te svim stipendistima i njihovim obiteljima zaželjela puno zdravlja i uspjeha u nadolazećoj godini.

Predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić čestitao im je pak na zasluženim stipendijama i poručio kako je siguran da će im one pomoći u daljnjem srednjoškolskom i fakultetskom obrazovanju.

Zamjenik gradonačelnice Petar Burić također je čestitao svim dobitnicima stipendija te naglasio kako je ove godine pristigao velik broj prijava te kako su svi stipendisti ponos Grada jer svojim radom, trudom i zalaganjem promoviraju i grad iz kojeg dolaze. Poručio je učenicima i studentima da i dalje ostanu vrijedni i marljivi kako bi i iduće godine ostvarili pravo na stipendiju.

Poticaj za nastavak

U ime učenika i studenata Gradu je zahvalio Marin Zorić, student zagrebačkog Tehničkog veleučilišta, poručivši kako mu je drago vidjeti da se puno ulaže u mlade jer su oni budućnost ovoga grada. Napomenuo je kako je siguran da će ove stipendije svima biti poticaj da budu još uspješniji i da pravo na stipendiju ostvare i sljedeće godine.

DODATNIH 1500 KVADRATA Rekonstruirani i dograđeni dječji vrtić "Izvor" moći će primiti još 100 mališana u šest novih grupa U planu je i gradnja trećeg objekta dječjeg vrtića u naselju Perivoj Vrtić "Izvor" dobiva šest novih grupa, a novi objekt gradi se i u Molvicama Pripreme za maturu iz fizike te A i B razinu matematike provodit će se uživo u učionicama srednjih škola U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i srednjim školama Besplatne pripreme za maturu iz fizike i matematike Među 22 zemlje čije jaslice čine postav izložbe našla se i Hrvatska, a "samoborske" jaslice čini dvadesetak ručno izrađenih likova Izloženo više od 120 jaslica Na izložbi u Vatikanu i "samoborske" jaslice autorice Lidije Momić