Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
ZA POSLOVNE PROSTORE I JAVNE POVRŠINE

Grad zakupcima u srpnju i kolovozu pomogao sa 7 mil. kn

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Od prava na smanjenje zakupnine poslovnih prostora izuzete su trgovine mješovitom prehrambenom robom, ljekarne, teleoperateri i državna tijela.

U sklopu mjera za pomoć gospodarstvenicima pogođenima epidemijom virusa COVID-19, korisnicima poslovnih prostora i javnih površina Grada Dubrovnika, oproštena je naplata od gotovo 7 milijuna kuna, odnosno za srpanj 4 milijuna kuna, dok je u kolovozu oproštena je naplata u iznosu od 3 milijuna kuna.

Novi respiratori s monitorima za nadzor vitalnih funkcija poslužit će za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje Nastavljaju se ulaganja koja slijede zdravstvene potrebe Opća bolnica Dubrovnik uz pomoć Grada nabavila još četiri nova respiratora

Provođenje mjere nastavit će se i u idućim mjesecima pa će sukladno tome Grad Dubrovnik zakupce osloboditi od plaćanja za korištenje javnih površina, odnosno sve zakupce kioska te one koji imaju stolove i stolce ispred ugostiteljskih objekata, i to u razdoblju od 1. listopada 2020. do 31. ožujka 2021.

U istom periodu za poslovne prostore u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika vrijedit će umanjenje ugovorenog iznosa zakupnine od 99 posto. Od prava na smanjenje zakupnine poslovnih prostora izuzete su trgovine mješovitom prehrambenom robom, ljekarne, teleoperateri i državna tijela.