Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 10896 pregleda
Posebna regulacija prometa

Grade novi rotor s javnom rasvjetom, završetak radova do kraja veljače

Izgradnja rotora u Puli
Foto: Grad Pula
U zoni izgradnje kružnog toka postavit će se ukupno 12 novih stupova javne rasvjete

U sklopu projekta rekonstrukcije Vodnjanske ceste u duljini od 1,05 kilometara od "Bunara" do Paganora, čiji su investitor Hrvatske ceste d.o.o., izgradit će se i kružni tok na križanju Vodnjanske i Fažanske ceste.

Gimnazija u Puli Radovi vrijedni oko 340 tisuća kuna Šire nogostup i postavljaju ogradu ispred Gimnazije zbog sigurnosti

Radovi bi trebali početi u ponedjeljak 15. siječnja, a rok za završetak radova je do kraja veljače ove godine. U zoni izgradnje kružnog toka postavit će se ukupno 12 novih stupova javne rasvjete, od čega Grad Pula sudjeluje u izgradnji šest novih rasvjetnih tijela. Osim postave nove javne rasvjete izvršit će se revizija postojeće rasvjete, te po potrebi zamjena dotrajalih rasvjetnih stupova od spomenutog kružnog toka do Creske ulice. 

Dok traju radovi na raskrižju Vodnjanske i Fažanske ceste na snazi će biti privremena regulacija prometa tako da će biti osigurano dvosmjerno prometovanje na relaciji Pula-Fažana i obrnuto. Po potrebi i dinamici radova ove faze projekta, predviđena je regulacija baterijskim semaforima, a u slučaju gužvi promet će se regulirati ručno.

Dok traju radovi bit će osiguran ulaz u INA-inu benzinsku postaju. Iz smjera Jeromeline ulice prema Vodnjanskoj cesti bit će ograničeno prometovanje, odnosno omogućeno samo za stanare i kupce trgovina unutar postojećeg gradilišta.

Iz Grada Pule apeliraju na sve sudionike u prometu na dodatan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa za vrijeme odvijanja radova.

Trofeji Mate Parlova Između Šetnice Mate Parlova i Aleje Maslina Boksačka legenda Mate Parlov dobiva svoj spomenik u Fažani