Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Poreč

Grade se nove prometnice i vodovodna infrastruktura

1/5
Foto: Grad Poreč
Trenutačno se gradi nova prometnica u naselju Veli Maj – Ulica Punta, gdje je planirana prometnica u dužini 155 metara i širini 5,5 m s obostranim nogostupom minimalne širine 1,5 m

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo nastavlja s ulaganjima u prometnu infrastrukturu u svim mjesnim odborima, pa se trenutačno gradi nova prometnica u naselju Veli Maj – Ulica Punta, gdje je planirana prometnica u dužini 155 metara i širini 5,5 m s obostranim nogostupom minimalne širine 1,5 m. U sklopu radova izvest će se i oborinska kanalizacija čitavom dužinom trase.

Poreč Grad ugovorio smanjenje kamatnih stopa i uštedio više od 4 milijuna kuna

Osim u Ulici Punta, radovi se izvode i na prometnici koja vodi prema jami Baredine – prometnica će se proširiti na potezu između križanja s lokalnom cestom LC50046 i ulaza u muzej Traktor Story u ukupnoj dužini od 370 m. Dodatno, završavaju se pripreme za asfaltiranje dvorišta kod moto kluba i boćališta u Novoj Vasi.

Osim Grada Poreča-Parenzo, značajna ulaganja na području Poreča provodi i Istarski vodovod, koji je tijekom studenog gradio tri vodovodna ogranka – Nova Bas-Žeka, spoj ulica Piantade i Buranka u naselju Varvari te ogranak Cancini istok, ukupne dužine od gotovo pola kilometra.

Mjesec poduzetništva u Poreču Porečani posjetili prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira

Ulaganja u komunalnu infrastrukturu nastavit će se i tijekom prosinca.