Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
nastava u tri smjene

Gradi se škola za 500 učenika

1/12
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Škola u naselju Novi Bokanjac imat će 10 učionica, kuhinju, blagovaonicu i sportsku dvoranu za koju je predviđeno i gledalište s teleskopskim tribinama, za oko 250 ljudi, te prateća vanjska igrališta

Vlada RH na sjednici održanoj prošli četvrtak dala je suglasnost Gradu Zadru za zaduženje kod Zagrebačke banke u iznosu od 24.064.699,54 kune za financiranje gradnje Osnovne škole MO Novi Bokanjac. Gradnju nove škole, koja je započela u listopadu, zajednički financiraju Grad i Nadbiskupija, svatko s 50% sredstava. Katoličkom Osnovnom školom Ivo Masina upravljat će Zadarska nadbiskupija.

Ispunite anketu Planira se nova gradnja stanova po programu POS-a

Školska zgrada smještena je u centralnom dijelu naselja Novi Bokanjac, neposredno uz novoizgrađenu crkvu. Predviđena je gradnja osnovne škole s pripadajućom dvodijelnom školskom sportskom dvoranom u skladu s programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U školi se predviđa održavanje nastave u dvije smjene u 16 razrednih odjela: osam razredne i osam predmetne nastave, istaknuli su iz Grada Zadra.

Škola će imati 10 učionica, kuhinju, blagovaonicu i sportsku dvoranu za koju je predviđeno i gledalište s teleskopskim tribinama, za oko 250 ljudi, te prateća vanjska igrališta. Predviđena je za 400-500 učenika. Početkom rada škole rasteretit će se odvijanje nastave u OŠ Šimuna Kožičića Benje i OŠ Bartola Kašića s područnom školom Bokanjac koja je sada organizirana u tri smjene.

Pozdrav suncu Turisti ponovno mogu imati potpun doživljaj atrakcije Postavljene nove panel ploče i uklonjena ograda s Pozdrava suncu