Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Za novi dječji vrtić i obnovu dviju školskih zgrada 15 milijuna kuna

Gradi se vrtić u Starigradu i blagovaonica u Područnoj školi Vinica te obnavlja OŠ Antuna Nemčića

U tijeku su radovi na zgradama dvije škole u Koprivnici. Gradonačelnik Mišel Jakšić na gradilištu novog dječjeg vrtića
1/2
Foto: Grad Koprivnica
Na jesen će se znati i izvođač radova na gradnji nove škole u Podolicama vrijedne više od 50 milijuna kn.

U Koprivnici su u tijeku radovi za podizanje predškolskog i školskog standarda vrijedni oko 15 milijuna kuna. Riječ je o izgradnji novog dječjeg vrtića u prigradskom naselju Starigradu, energetskoj obnovi OŠ Antun Nemčić Gostovinski i izgradnji blagovaonice u Područnoj školi Vinica.

Ulaganje u ostanak mladih obitelji U Jelisavcu sagrađen dječji vrtić vrijedan oko 6,5 milijuna kuna, igrat će se tamo 29 mališana

Bolji uvjeti za rad

Projekt izgradnje dječjeg vrtića u Starigradu vrijedan 8,4 milijuna kuna sufinanciran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Zgrada novog vrtića obuhvaćat će tri vrtićke skupine s pripadajućim prostorijama: višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike, energetsko-tehnički blok i distribucijsku kuhinju. Planirani završetak radova je kraj listopada. Bolje uvjete za rad i boravak u školi, kako ističu u gradskoj upravi, imat će i učenici te zaposlenici OŠ A. N. Gostovinskog.

Radovi energetske obnove zgrade škole uključuju povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije novom drvenom, ugradnju ventilacije i noveenergetski učinkovite rasvjete u podrumu. Ukupna vrijednost projekta je oko šest milijuna kuna, a sufinanciran je sredstvima EU projekta Operativnog programa Konkurentnost i kohezije.

Istarska županija u šest godina iz fondova EU osigurala stotine milijuna kn za projekte Izgradili pročistače, školske i vrtićke zgrade, modernizirali ponudu Brijuna

Trenutno se izvode radovi na sustavu hlađenja i ventilacije. Većina radova u unutrašnjosti je gotova, a završetak je planiran prije početka školske godine, dok će fasada biti gotova do kraja rujna. Razloga za veselje, ističu u Gradu, imaju i učenici te zaposlenici područne škole Vinica.

Nakon što je sanirano krovište zgrade škole, pri čemu su popravljena oštećenja na drvenom krovištu, izvedena vodonepropusna membrana te je postavljen novi crijep u vrijednosti 250.500 kuna, nastavlja se s ulaganjem u infrastrukturu školske zgrade. Riječ je o radovima vrijednima 819.000 kuna koji podrazumijevaju rekonstrukciju, odnosno izgradnju i opremanje blagovaonice. Radovi su započeli krajem srpnja, a završetak se očekuje u roku 120 radnih dana. Radove su prošli tjedan obišli gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima.

Darko Puljašić SUFINANCIRANJE Za privatne dječje vrtiće više od 1,8 milijuna kuna

Izrada projekata

U listopadu ove godine pak trebao bi biti izabran najpovoljniji ponuditelj za izradu projekata i gradnju nove zgrade osnovne škole na Podolicama vrijedne više od 50 milijuna kuna. Radovi bi potom, nakon što se izrade svi projekti, mogli početi u proljeće iduće godine. Uporabna dozvola, nakon toga, mogla bi biti izdana u svibnju ili lipnju 2022., a učenici bi u novoj školi bili u rujnu iste godine. Škola će imati 16 učionica i sportsku dvoranu.