Izbornik
Naslovnica Gradovi Supetar
Šest sprava za vježbanje

I Supetar dobio Aktivnu zonu - vježbalište na otvorenom

Supetar, Aktivna zona
Foto: Grad Supetar
Tijekom 2016. uređeno je deset aktivnih zona u gradovima diljem Hrvatske, a do kraja ove godine Coca-Colin sustav će u suradnji s partnerima projekta i lokalnim vlastima urediti novih deset aktivnih zona među kojima je i ona u Supetru

U Supetru je otvorena Aktivna zona u Fadića šumici, a gosti na otvaranju su bili Grga Anzulovića iz Coca cole, proslavljeni rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta "Pokret za Radost" Mirza Džomba te voditeljica Antonija Blaće.

Uređenje aktivnih zona, odnosno vježbališta na otvorenome, provodi se od 2016. u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta Pokret za radost. Tijekom 2016. uređeno je deset aktivnih zona u gradovima diljem Hrvatske, a do kraja ove godine Coca-Colin sustav će u suradnji s partnerima projekta i lokalnim vlastima urediti novih deset aktivnih zona među kojima je i ona u Supetru, izvijestili su iz Grada.

Svaka od zona opremljena je sa šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se mogu koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome.

Partneri inicijative uređenja aktivnih zona u sklopu projekta Pokret za radost su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu projektu dali su Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. Projekt i ove godine kao njegovi veleposlanici podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac te Antonija Blaće, televizijska voditeljica.