Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Gradonačelnik Stjepan Kovač najavio nove projekte

Iduće godine nastavljamo s ekspanzijom pozitivne poduzetničke klime

Čakovec Stjepan Kovač
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
U 2016. u fokusu su bili sport i obrazovanje, turistima je najzanimljivije bilo Porcijunkulovo, a za 2017. najinteresantniji su započeti projekti komasacije na području Čakovca i gradnja novog pogona LTH Alucasta

Doček Nove godine u Čakovcu, na kojem će se donirati sredstva za novu socijalnu samoposlugu, kruna je iznimno uspješne godine pune investicija i realiziranih projekata, izvijestili su iz Grada.

Potaknut velikim opsegom izvedenih radova i uvedenih noviteta, te pripremljenom projektnom dokumentacijom, gradonačelnik Stjepan Kovač optimističan je u prognozama za 2017. godinu.

- Završili smo gradnju kanalizacijske mreže u gotovo svim naseljima, započela je obnova i unaprjeđivanje pročistača, uredili smo ulice, uspješno proveli projekt Pomoćnici u nastavi II i započeli projekt Pomoćnici u nastavi III sredstvima iz Ministarstva regionalnog razvoja, te uredili nove prostore Osnovne umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“. Sigurno parkiralište za bicikle, novi električni bicikli i novo dječje igralište posebno su nam drage investicije, jer čine život u Čakovcu ugodnijim za mlade – izjavio je gradonačelnik Kovač.

Jedan od najtransparentnijih gradova

Osim toga, pokrenut je inovativan projekt e-redar, te se započelo s provedbom projekta Dynamic Light. Čakovec je proglašen i ambasadorom alternativnih goriva, te je i dalje jedan od najtransparentnijih hrvatskih gradova i među vodećima na listi po ulaganjima.

- U 2016. su nam u fokusu bili sport i obrazovanje. Tako je na našem području obnovljena streljana, uređena nova kuglana, otvorena školska sportska dvorana, počela provedba projekta Prehrana u školama za učenike slabijeg imovinskog stanja, nabavljeno vozilo za potrebe sportskih klubova, te su potpisani ugovori za prijevoz čakovečkih osnovnoškolaca s domaćim prijevoznicima. Nastavili smo sa stipendiranjem studenata, pa je ove godine potpisano 80 novih ugovora, za godišnji iznos od 2.500.000,00 kuna – izjavio je Kovač.

Turistima je najzanimljivije bilo Porcijunkulovo, manifestacija koja premašuje brojku od 230.000 posjetitelja, i otvoreno klizalište u središtu grada, dok je gospodarski za 2017. najinteresantniji započeti projekt komasacije na području Grada Čakovca i gradnja novog pogona LTH Alucasta. Time će se nastaviti ekspanzija pozitivne poduzetničke klime, koja je ove godine dovela do otvaranja mnogobrojnih radnih mjesta i smanjila nezaposlenost na dosad najnižu razinu, uz orijentiranost na povećanje plaća.