Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
PROJEKT VAŽAN ZA GRAD

Idući tjedan počinju radovi na rekonstrukciji glavnog parka u Ivancu

1/2
Na mjesto posječenih kestena bit će zasađena srebrnolisna lipa, a u parku će ukupno biti zasađeno 65 novih stabala

Idući tjedan počinju radovi u glavnom gradskom parku u Ivancu, čime ujedno počinje provedba šireg projekta revitalizacije ivanečkih parkovnih površina koja će se u fazama odvijati ove i idućih godina, javlja Grad Ivanec. 

Projekt EU Energetska obnova zgrade HZMO-a i HZZO-a u Osijeku

Projekt rekonstrukcije parkova i zelenih zona, koji uključuje veliki park, Mali park i zelene zone u Arnoldovoj i Kumičićevoj ulici, izradio je Hrvatski šumarski institut iz Jastrebarskog. Projekt sadržava ocjenu postojeće situacije u parkovima i zelenim zonama s procjenom zdravstvenog stanja svih stabala i grmova te rješenje novog krajobraznog uređenja. 

Njime je predviđeno i postavljanje moderne urbane opreme (klupe, koševi za smeće) te uređenje novih boravišnih zona za građane. U ožujku ove godine ovaj projekt predstavljen je građanima na javnoj prezentaciji održanoj u prostorijama Srednje škole Ivanec. Tom su prilikom stručnjaci Šumarskog instituta i gradonačelnik Milorad Batinić građanima prezentirali sadašnje stanje parkovnih i zelenih površina, upoznali ih s potrebnim rekonstrukcijskim zahvatima, predstavili rješenja budućeg izgleda gradskog parka te odgovarali na pitanja građana.

U velikom parku sada je 150 stabala, pretežito starih i reprezentativnih.  Prema ocjeni Instituta, većina ih je u dobrom zdravstvenom stanju, prvenstveno zato što je rušenje dijela bolesnih stabala izvršeno prethodnih godina, a uklonjen je i dio stabala koja su teško stradala u velikom nevremenu u lipnju 2017. godine. Zbog bolesti (centralne truleži), nametnika i lomova sada će se morati ukloniti 36 bolesnih i starih stabala, a među njima i drvored divljih kestena u Varaždinskoj ulici, prema Domu zdravlja. 

Aktivnosti oko najvažnijeg razvojnog projekta grada Šibenika – Batižele Na prostoru bivšeg TEF-a novo naselje i turistički kapaciteti

Na mjesto posječenih kestena bit će zasađena srebrnolisna lipa. U parku će ukupno biti zasađeno 65 novih stabala.

Radove će izvesti tvrtka Cedrus Forest d.o.o. iz Čakovca, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 419.500 kuna. Nadzor nad radovima provodit će Hrvatski šumarski institut iz Jastrebarskog, navodi se na stranicama Grada Ivanca.