Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Projekt EU

Energetska obnova zgrade HZMO-a i HZZO-a u Osijeku

1/3
Prihvatljiva vrijednost projekta je 8,290.742,5 kuna, od kojih je Ministarstvo iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno dodijelilo 5,021.664,25 kuna

Četverokatna zgrada u Ulici kralja Zvonimira 1 u Osijeku izgrađena je 1969. godine i od tada je koriste službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Dotrajalost zgrade i niz drugih problema poput nedostatka dizala godinama otežavaju svakodnevni rad zaposlenika HZMO-a i HZZO-a, ali i uvjete pod kojima stranke ostvaruju svoja prava, javlja Osječko-baranjska županija. 

Vrijednost projekta 11,4 milijuna kuna Otvorena nova zgrada dječjeg vrtića u Dardi

Zbog toga, kao i otvaranja mogućnosti korištenja bespovratnih sredstava Europske unije, predstojnica HZMO Područne službe Osijek Biljana Tuševski u suradnji s Odjelom za gospodarenje nekretnina HZMO-a inicirala je hitnu izradu projekta Energetske obnove poslovne zgrade HZMO-a i HZZO-a u Osijeku. Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, koje je 16. travnja 2018. godine donijelo Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za njegovu realizaciju. Prihvatljiva vrijednost projekta je 8,290.742,5 kuna, od kojih je Ministarstvo iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno dodijelilo 5,021.664,25 kuna.

prvenstvo u belom manastiru Najbolji fiš skuhan u Baranji

Kao dio procesa energetske obnove uz korištenje sredstava europskih fondova u Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije u Osijeku je održana početna konferencija projekta „Energetska obnova poslovne zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Osijeku“ kojoj je nazočio i zamjenik župana Goran Ivanović.

- Na području Osječko-baranjske županije provode se mnogi projekti energetske obnove te po tomu prednjačimo u Hrvatskoj. U ovom slučaju Osječko-baranjska županija nije izravno uključena u projekt, no to ne umanjuje naše zadovoljstvo što je projekt pokrenut, osobito što se njime pokazuje da država nije loš gospodar, kako se to nekada zna reći. Ova zgrada je davno izgrađena, nikada se nije ozbiljno ulagalo u njenu obnovu i uređenje, pa je projekt hvale vrijedan. Njegovom realizacijom smanjit će se troškovi rada i održavanja, a ujedno će se stvoriti bolje uvjete za korisnike usluga HZMO-a i HZZO-a - rekao je zamjenik župana Goran Ivanović te čestitao predstojnici Biljani Tuševski na inicijativi i pripremi projekta, Zavodu iz Zagreba na potpori te svim osobama koje sudjeluju u projektu energetske obnove.

Nacrt odluke Nove turističke pristojbe za 2020. godinu Aktivnosti oko najvažnijeg razvojnog projekta grada Šibenika – Batižele Na prostoru bivšeg TEF-a novo naselje i turistički kapaciteti