Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad 59 pregleda
Provedba 18 mjeseci

Ivanić-Gradu odobreno 885.590 kuna za projekte za rad s darovitom djecom

CM liga, natjecanje u robotici
Foto: Promo
Odobreno je financiranje ukupno 11 projekta među kojima je i Croatian Makers Plus – za darovitu djecu čije je nositelj Grad Ivanić-Grad

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić donio je odluku o financiranju projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini.

Odobreno je financiranje 11 projekta među kojima je i Croatian Makers Plus – za darovitu djecu čije je nositelj Grad Ivanić-Grad. Na izradi projektne prijave još su sudjelovale tri osnovne škole s područja Ivanić-Grada (OŠ Stjepana Basaričeka, OŠ Josipa Badalića i OŠ Đure Deželića), Razvojna Agencija IGRA, Institut za razvoj i inovativnost mladih te Institut za razvoj tržišta rada. Svi navedeni partneri će sudjelovati i u samoj provedbi projekta, izvijestili su iz Ivanić-Grada.

Ukupna vrijednost odobrenog projekta je 885.590,62 kn, a on će gotovo u potpunosti (99,32 %) biti financiran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Projekt će se provoditi 18 mjeseci.

Ovim će se projektom na sustavan i održiv način razviti kapaciteti na razini škola za rad s darovitom djecom kako bi se razvili njihovi potencijali u STEM područjima, primjenom robotike i automatike. To će se postići kroz dvije razine intervencije: identifikacijom darovitih učenika u spektru STEM područja i povećanjem dostupnosti suvremenih nastavnih sadržaja koji će sustavno razvijati potencijale u STEM područjima i razvojem kompetencija nastavnika za individualno pristupanje darovitim učenicima kroz praktičnu primjenu robotike i automatike.