Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 101 pregleda
Nogostup, rasvjeta, novi asfalt...

Izgradnja prometnice koja će riješiti pristup sportskom centru Tivoli bliži se kraju

Pula obnova SC Tivoli
1/7
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
U sklopu radova infrastrukturno će se urediti cijela zona i ovo predstavlja jedno dugoročno, sigurno i kvalitetno rješenje

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa suradnicima obišao je danas radove na izgradnji nove prometnice Tivoli koja bi početkom idućeg tjedan trebala biti puštena u promet. Riječ je o dionici dugoj 310 metara i investiciji vrijednoj gotovo 2 milijuna kuna, a jednom gotova, omogućit će sigurnije i protočnije prometovanje u ovom dijelu grada.

- Drago mi je vidjeti da radovi idu planiranom dinamikom i da se bliže svome kraju. Osim rješavanja pristupa sportskom centru Tivoli, u sklopu radova infrastrukturno će se urediti cijela zona i ovo predstavlja jedno dugoročno, sigurno i kvalitetno rješenje. Naš Program gradnje za ovu godinu vrijedan je više od 37,5 milijuna kuna, a predvidjeli smo uređenje i izgradnju niza novih prometnica, od kojih je zasigurno najveća investicija nastavak širenja pulske obilaznice - kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić - izvijestili su iz gradske uprave.

Kako je pojasnio pročelnik upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule Giordano Škuflić, do sada je postavljena kompletna javna rasvjeta, oborinska odvodnja, odbojna ograda i rubnjaci uz cestu, a jednom gotova prometnica će imati obostrani nogostup. Radovi na asfaltiranju trebali bi biti gotovi već ovog tjedna nakon čega će se postaviti sva potrebna signalizacija, a puštanje u promet očekuje se već početkom idućeg tjedna.

Pored prometnice Tivoli u 2017. godini uredit će se Ulica Trsine, Ulica Jasne Crnobori,  Ližnjemoro, dio Ulice Videlanka, Prilaz Plazina, Turtijanska i Kalčeva ulica te niz drugih za što je u proračunu osigurano preko 34 milijuna kuna.