Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
ZAPREŠIĆ

Jan Dupelj (12) istrčao rekord na dvoranskom mitingu

Foto: Zaprešić
Grad Zaprešić sustavno ulaže u sportsku infrastrukturu, gradi se i Centar mini atletike

Zaprešićki sportaši postigli su novi uspjeh. Na dvoranskom mitingu održanom u siječnju u Novom Mestu postavljeno je šest novih dvoranskih rekorda Hrvatske, a među njima je i mlađekadetski rekord koji je na 800 metara s vremenom od 2:18,62, istrčao mladi Jan Dupelj, član Atletskog kluba Fit Zaprešić. U istoj disciplini dvanaestogodišnjak je osvojio i naslov prvaka Hrvatske. Tim je povodom organiziran prijam za uspješnog i talentiranog sportaša.

– Trčao sam na 800 metara na Državnom prvenstvu Hrvatske u dvorani i osvojio prvo mjesto s odličnim rezultatom 2:19. Iako sam zadovoljan rezultatom, žao mi je što je malo nedostajalo da popravim svoj državni rekord. No ima još vremena – rekao je mladi sportaš kojeg je u pratnji trenera Ante Živkovića primio zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Podsjetio je tom prilikom da Grad Zaprešić sustavno ulaže u sportsku infrastrukturu, a među novim ulaganjima je gradnja Centra mini atletike, koji će zasigurno unaprijediti razvijanje atletskih disciplina. Centar će imati kružnu atletsku stazu, skakalište za skok u dalj, krug za bacanje kugle i kladiva, tribinu, pomoćne objekte za sanitarne čvorove i spremište za opremu.

Projekt je vrijedan nešto više od 400.000,00 eura, a predviđa se da će radovi završiti tijekom proljeća. Uz to, za sportske programe i aktivnosti, u ovogodišnjem je proračunu osigurano gotovo 960.000 eura, napominju u Gradu Zaprešiću.

ZAPREŠIĆ Za zdravstveni nadstandard više od 193.000 eura Zaprešić ZAPREŠIĆ Digitalizacija gradske uprave u korist građana Zaprešića ZAPREŠIĆ Sustav “Gradsko oko” odsad otvoren za prijave i pohvale građana