Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Plan koji daje odgovore

Javna nabava za Plan upravljanja povijesnom jezgrom

Grad Dubrovnik
Foto: Grad Dubrovnik
Dugoročna vizija temelji se na postavci da Grad treba biti – grad koji istodobno tvore čimbenici: spomenici i građevine, kultura, stanovništvo...

Zavod za obnovu Dubrovnika pokrenuo je postupak javne nabave za izradu Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika.

hitne službe U Dubrovniku dodjeljene nagrade '112 Awards': Nagrađeni spasioci tajlandskih dječaka

– Ovaj planski dokument ima cilj definiranim akcijskim planom očuvati i unaprijediti svojstva univerzalne vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a, uz istodobno razvijanje suvremenog života Grada. Dugoročna vizija upravljanja temelji se na postavci da Grad treba biti – grad, odnosno složeni, slojeviti i živi sustav što ga kombinirano, istodobno i usklađeno tvore čimbenici: spomenici i građevine, kultura, stanovništvo, turizam, sigurnost, promet, i njegov statut – poručuju iz Gradske uprave Dubrovnika i dodaju kako Plan upravljanja povijesnom jezgrom treba dati odgovor kako na najbolji mogući način pomiriti sve nabrojene čimbenike. Složen i slojevit postupak izrade Plana pokrenut je zaključkom  Gradskog vijeća Grada Dubrovnika 2014. godine, dok je Koncept plana upravljanja usvojen u kolovozu 2018. godine.

Potpisan sporazum Grad Dubrovnik i dubrovačka bolnica gradit će senzorički park

U međuvremenu, Grad Dubrovnik pokrenuo je i provodi strateški projekt „Poštujmo Grad“ u čijoj srži je odgovorno i održivo upravljanje destinacijom. Projekt obuhvaća niz aktivnosti gradske uprave u postizanju održivog turizma, od manjih pa do velikih dugoročnih, infrastrukturnih projekata. Određeni pomaci u ovom segmentu već su prepoznati od međunarodne stručne turističke javnosti.