Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Prava glazbena poslastica

Jazziana Croatica i ansambl Lado u Domoljubu

Lado
Foto: Neva Žganec/Pixsell 27.05.2024., Zagreb - Koncert ansambla Lado u KD Lisinski. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Pučko otvoreno učilište Koprivnica najavilo zanimljiv koncert

U dvorani Domoljuba u Koprivnici, kako najavljuje Pučko otvoreno učilište, u srijedu u 19 sati održat će se zanimljiv koncert, prava glazbena poslastica.

– Velika nam je čast i radost najaviti vam koncert Jazziane Croatice i ansambla Lado. Umjetničko preispitivanje i kontinuirano traganje u ovom je krasnom projektu spojilo tradicijsku, etno glazbu s jazzom. Borna Šercar i njegova Jazziana Croatica, udruženi moćnim vokalima Ladarica tako su utkali put onome što je danas poznato pod imenom "Untamed". Album, koji je dobio Porina za najbolji World music Album donosi deset moćnih pjesama koje čuvaju od zaborava, ali i ponovno dovode u fokus neke od najljepših hrvatskih bajki, mitova i legendi. Tekstove i aranžmane potpisuje Šercar, ali puninu sadržaja i svu njegovu ekspresivnost dobija u suradnji s jazz glazbenicima i vokalnim izvedbama ženskog dijela i glazbenika Ansambla Lado, koji uspijevaju na još jedan način u njegovoj temeljnoj ulozi – očuvanju i scenskoj interpretaciji bogate hrvatske plesne i glazbene tradicije – ističu u Pučkom otvorenom učilištu.

Borna Šercar danas je već kultno ime hrvatske glazbene scene, a uz njega Jazziana Croatica okuplja sjajne glazbenike od kojih ističemo koprivničkog virtuoza na saksofonu Vojkana Jocića, uz Hrvoja Gallera na klaviru, Elvisa Penave na gitari i ranije spomenutog Borne Šercara koji udara bubnjeve. Tradicija ansambla Lado duga je preko 75 godina, a osnovani su sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Njihovi su nastupi melem za oči i uši u svakoj njihovoj formaciji.

– Kako izgleda kad se vrhunski glazbenici upuste u avanturu pripovijedanja mitova o vilama, divovima i drugim mitskim bićima kroz etno i jazz glazbu najbolje je da sami doživite. Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH, a ulaznice po popularnoj cijeni od 5 eura mogu se podići u Domoljubu radnim danom od 13 do 17 sati ili rezervirati na broj telefona 048/222-390 te na e-mail kultura@pou-kop.hr – zaključuju u Pučkom otvorenom učilištu. 

Učenici u parku s inženjerkom hortikulture Natašom Njegovec Obilježen Međunarodni dan bioraznolikosti Učenici zaigrali kviz u parku te se gostili u 'šumi hrane' Okrugli stol - potpora djeci Okrugli stol Povezivanje i potpora djeci u teškim situacijama Gradonačelnik Mišel Jakšić i čelnik Gradskog vijeća Ivan Pal KOPRIVNICA Više novca za umirovljenike, udruge, djecu i vrhunske sportaše