Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Slika spektakla obišla je svijet

Jedinstveni nogometni dvoboj legendi vatrenih i Bayerna u pulskoj Areni

1/4
Foto: Grad Pula
Boje Bayerna, među ostalim, branili su Giovane Elber, naš Ivica Olić, Paulo Sergio, Klaus Augenthaler, a boje vatrenih Stipe Pletikosa, Robert Jarni, Marjan Mrmić, Ardian Kozniku, Ognjen Vukojević, Davor Vugrinec...

Jedinstveni spektakl, noć kada je pulska Arena prvi put u povijesti postala nogometno igralište, a snage su u dvoboju odmjerile legende hrvatske nogometne reprezentacije i Bayern Münchena, bila je spektakularna i mjesto gdje su uživali svi; igrači i publika.

Sve je spremno za bogati Međunarodni program 66. Pulskog filmskog festivala U Puli će se uživati u dokumentarcima i popularnim te biografskim filmovima

Riječ je o projektu koji se provodi u sklopu strateškog partnerstva Turističke zajednice Istarske županije i moćnog bavarskog kluba. Susretu legendi uz brojne navijače nazočio je i zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek te predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić, dok je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić pozdravio okupljene i svim sudionicima natjecanja zaželio puno sreće.

Boje Bayerna među ostalim branili su Giovane Elber, naš Ivica Olić, Paulo Sergio, Klaus Augenthaler, dok su boje vatrenih branili Stipe Pletikosa, Robert Jarni, Marjan Mrmić, Ardian Kozniku, Ognjen Vukojević, Davor Vugrinec i mnogi drugi. Atraktivan turnir odigrao se na malonogometnom terenu veličine 40x20 metara, a u prvom dijelu spektakla održana je prezentacija svih ekipa – po dvije ekipe vatrenih i dvije Bayerna, nakon čega je uslijedio ždrijeb turnirskog nadmetanja te minirevijalna utakmica mališana.

Foto: Grad Pula

Turnir je počeo dvjema polufinalnim utakmicama, a nastavio se utakmicama za treće i prvo mjesto. U finalu je Bayern iz devedesetih u neizvjesnoj utakmici svladao Hrvatsku predvođenu Zorislavom Srebrićem rezultatom 3:2. Njemački velikan Bayern München prošle godine u lipnju sklopio je ugovor o strateškom partnerstvu s Turističkom zajednicom Istarske županije. To partnerstvo jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu i jedne od najvažnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj predstavlja najveći i najvažniji marketinški projekt u turizmu, a za Istru strateški projekt u pozicioniranju destinacije. Na istom mjestu prošle godine bilo je organizirano i navijačko praćenje spektakularnog nogometnog finala između Hrvatske i Francuske koje će ostati u sjećanju cijele generacije, a osim toga Arena je na svjetsku pozornicu stigla i tijekom organiziranja hokejskog spektakla KHL Medveščaka u EBEL ligi.

Uređenje pulskih dječjih igrališta Za bezbrižnu i sigurnu igru mališana Pula godišnje uloži više od milijun kuna

Spektaklom u Areni slika Pule i Hrvatske još je jednom obišla svijet i privukla pozornost brojnih svjetskih medija.