Izbornik
Naslovnica Gradovi
Izmjene plana nabave

Još jedna škola ide u jednosmjensku nastavu, a planira se i veliki rotor

Za rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije te uređenje sanitarnog prostora u podrumu zgrade te škole predviđa se iznos od 60.000 eura
Foto: OŠ ANTUN NEMČIĆ GOSTOVINSKI
U plan nabave uvrštena je i izgradnja dva dječja vrtića na području Koprivnice, jednog u prigradskom naselju Herešinu, drugog na Bajeru, a vrata bi mogli otvoriti u jesen 2025.

Gradonačelnik Mišel Jakšić donio je prošli tjedan važne izmjene plana nabave za ovu godinu. Jedna od važnijih izmjena svakako je to da se prvi put u planu nabave konkretno i s novčanim iznosom spominje projekt gradnje velikog rotora na najproblematičnijem i najvećem križanju u Koprivnici.

Otkupljivanje zemljišta
U izmjenama plana nabave za 2023. prvi se put spominje “izrada idejnog projekta za izgradnju kružnog raskrižja na spoju državnih cesta DC2 i DC20 te Starčevićeve ulice”. Predviđen iznos za idejni projekt je 21.500 eura, nakon čega bi se mogla izdati lokacijska dozvola.

Kako doznajemo, gradnja rotora kod problematičnog podvožnjaka ispod pruge - na velikom križanju Varaždinske, Zagrebačke, Starčevićeve i Ivana Česmičkog - dogovorena je na sastanku u Hrvatskim cestama u čijoj je mjerodavnosti taj infrastrukturni zahvat. Grad bi trebao osigurati sve projekte i ishoditi sve dozvole.

Gradnja “kružnog raskrižja” zamijenio bi postojeće semafore koji reguliraju promet s četiri strane: na cestama prema Zagrebu, Varaždinu, industrijskoj zoni Danici i prema Podravki u Starčevićevoj. Za takav veliki rotor trebat će vjerojatno otkupljivati zemljišta i kuće neposredno uz golemo križanje.

“Svrha ishođenja lokacijske dozvole je definirati obuhvat zahvata nužan za realizaciju investicije te rješavanje imovinsko pravnih odnosa, odnosno kupnje zemljišta i kuća u zoni zahvata što je preduvjet za početak izgradnje i uređenja kružnog raskrižja”, tumače u Gradskoj upravi.

U planu nabave za ovu godinu konačno je uvrštena i izgradnja dva dječja vrtića na području Koprivnice: jedan u prigradskom naselju Herešinu, a drugi na Bajeru. Važno je naglasiti da su oba vrtića stavljena pod istu stavku, što bi moglo značiti da će biti raspisan objedinjeni natječaj.

Krajnji rok za dovršetak oba vrtića je 24 mjeseca, a to znači kako bi mogli otvoriti vrata mališanima tek u jesen 2025. godine.

Osim gradnje dječjih vrtića, u izmjenama plana nabave ove se godine prvi put spominju konkretniji radovi na uređenju Osnovne škole Antuna Nemčića Gostovinskog. Točnije, za rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije te uređenje sanitarnog prostora u podrumu zgrade te škole predviđa se iznos od 60.000 eura. Za ventilaciju i elektroinstalacije, odnosno rasvjetu u istom podrumu školske zgrade predviđa se dodatnih 44.000 eura.

Od iduće školske godine
Zanimljivo je da se ista škola spominje i u izmjenama programa javnih potreba u obrazovanju Koprivnice za 2023. godinu. Novost je i da će se iz tog programa financirati “komunalne usluge, zakupnina i najamnina, uredski materijal, kao i sredstva za građevinske radove i opremanje učionica za uvođenje produženog boravka u Osnovnu školu “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica. Dakle, gradske vlasti, po svemu sudeći, aktivno rade na pripremi zahvata koji će omogućiti uvođenje jednosmjenske nastave u OŠ Antun Nemčić Gostovinski već od ove jeseni, odnosno od iduće školske godine.

Prema gradskim vijećnicima idemo s prijedlogom dokapitalizacije Cibalije s ciljem da klub bude na nuli i da ubuduće stabilno funkcionira s onim sredstvima koja dobije od Grada, uz ona koja sam uprihodi, rekao je Bosančić Simbol Vinkovaca Preporod Cibalije: Ljubavi treba biti, ali ona košta. Idemo u obnovu kluba TRADICIJA bibliobusa u gradu Bjelovara, ali i na području velikog dijela Bjelovarsko-bilogorske županije, duga je 51 godinu, a bjelovarska knjižnica nastavit će je i s novim vozilom Novo vozilo bjelovarske knjižnice Dvije tisuće knjiga za bibliobus koji će pokrivati većinu županije ROKOVI su kratki, ali gradonačelnik Hrebak ističe da nema razloga za brigu Tvrtka Hidroregulacija počela radove na jednoj od najstarijih zgrada u Bjelovaru Konstrukcijska obnova Dječjeg odjela knjižnice košta 860.000 eura