Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Srednja škola Ivanec

Kako lako naučiti matematiku - uz VR naočale

Matematika i VR naočale
1/2
Foto: Grad Ivanec
Učenicima će se osigurati atraktivan, zabavan i učinkovit način učenja različitih tema u domeni matematike pomoću virtualnih naočala

Srednja škola Ivanec počela je s provedbom novog Erasmus+ projekta „MathReality“, u kojem sudjeluje kao partner školama i institucijama iz Francuske, Belgije, Italije, Rumunjske i Cipra. Projekt traje dvije godine, a vrijednost mu je 186.475 eura, priopćili su iz Grada Ivanca.

Ivanec Ivanec Itas Prvomajska želi proizvoditi vojni program

Cilj projekta je poboljšati matematičke kompetencije učenika smanjenjem pasivnog učenja. To će se postići inovativnim metodama učenja i podučavanja pomoću tehnologije virtualne stvarnosti (VR). Učenicima će se osigurati atraktivan, zabavan i učinkovit način učenja različitih tema u domeni matematike pomoću virtualnih naočala.

Nastavnicima će se omogućiti pristup novim mogućnostima za poučavanje matematike te će biti educirani za primjenu VR tehnologije u obrazovanju. Rezultati projekta bit će: Knjižica "VR za obrazovanje", Pedagoški priručnik "VR za matematiku", praktični setovi za VR, VR aplikacija i nastavni scenariji koji će se prenijeti u VR aplikaciju.

Foto: Grad Ivanec

Ovim projektom će se utjecati na povećanje razine znanja učenika u matematici i učiniti njihovo iskustvo učenja manje pasivnim. Korištenje tehnologije virtualne stvarnosti (VR) sigurno će imati vrlo pozitivnu ulogu u poboljšanju općeg obrazovanja i učenja matematike.

U sklopu projekta „MathReality“ ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina i nastavnica matematike i fizike Marta Bregović Flegar sudjelovale su nedavno na prvom transnacionalnom sastanku partnera u Belgiji.

Kiparenje motornom pilom 2018. u povodu dana grada Umjetnici pokazali svoje umijeće kiparenja motornom pilom Ivanec otpad Ivanec Postavljaju se ulazna vrata na pergole, a nakon toga – pod ključ!