Izbornik
Naslovnica Gradovi Udruga gradova
Nacionalna konferencija savjeta mladih

Kako ojačati ulogu mladih u kreiranju lokalnih politika?

Spikaonica
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Riječ je o najvećoj konferenciji savjeta mladih, po uzoru na onu koja se nekoliko godina za redom održavala u Zagrebu, koja za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih

U organizaciji Savjeta mladih Grada Karlovca, Savjeta mladih Karlovačke županije i Udruge gradova u RH u Karlovcu će se od 2. do 4. prosinca ove godine održati Nacionalna konferencija savjeta mladih, izvijestili su iz Udruge gradova.

Riječ je o najvećoj konferenciji savjeta mladih, po uzoru na onu koja se nekoliko godina za redom održavala u Zagrebu, koja za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih.

U tri dana trajanja konferencije stručnjaci iz područja rada s mladima, iz zemlje i inozemstva, doprinijet će kvaliteti programa i rasprava na Konferenciji. Ipak, najveći fokus bit će na samim članovima savjeta mladih koji će zajedničkim radom na temelju primjera dobre prakse iznjedriti konkretne rezultate Konferencije koji mogu biti korisni za njihov svakodnevni rad, priopćili su iz Udruge gradova.

Ideja je da Konferencija bude središnji godišnji susret za sve savjete mladih u Hrvatskoj, a zbog održivosti cijele priče jedinice lokalne i regionalne samouprave će pokriti troškove smještaja s doručkom i putovanja za predstavnike svojih savjeta mladih dok će organizatori pokriti troškove preostalih obroka, predavača i cjelokupne organizacije.