Izbornik
Naslovnica Gradovi
Đani Stipanićev, Danijela Pintarić, zbor Zvjezdice, Gudački kvartet...

“Klasika u Novim dvorima” spoj je glazbe, prirode i povijesne baštine

Dana 8. i 9. lipnja okupit će se brojni glazbenici koji će nastupiti u ljetnoj i intimnoj atmosferi ispod stoljetnih krošnji
Foto: Grad Zaprešić
– Sretni smo što, prije svega, možemo podržavati kulturu i sudjelovati u organizaciji ovakvih vrhunskih glazbenih večeri u Zaprešiću – kažu organizatori

“Klasika u Novim dvorima” spoj je glazbe i prirode u perivoju koji odiše mirnoćom i zadivljuje vrijednom povijesnom baštinom. Važnost kompleksa Novih dvora Jelačićevih i entuzijazam publike uvjerili su organizatore da nastave s tim jedinstvenim projektom. Područje oko dvorca Novi dvori postaje življe tijekom ljeta, a u njemu se održavaju brojna događanja.

– Sretni smo što, prije svega, možemo podržavati kulturu i sudjelovati u organizaciji ovakvih vrhunskih glazbenih večeri u Zaprešiću – kažu.
Dana 8. i 9. lipnja okupit će se brojni glazbenici koji će nastupiti u ljetnoj i intimnoj atmosferi ispod stoljetnih krošnji, što zasigurno jamči vrhunski glazbeni užitak u Zaprešiću. Prve večeri, 8. lipnja u 19 sati, nastupit će Đani Stipaničev i Danijela Pintarić uz Orkestar Josipa Cvitanovića. Program je zamišljen u rasponu od evergreena, latinoameričke glazbe, rock & roll standarda do filmskih i tema iz mjuzikla te opernih arija. Posebno mjesto zauzimaju domaći evergreeni iz ‘50-ih i ‘60-ih godina sve do današnjih hitova.

Iduće večeri, 9. lipnja u 20 sati, na pozornicu izlaze Djevojački zbor Zvjezdice, Gudački kvartet, Tomislav Šošić (klavir) i Darija Auguštan (sopran). Dirigent je Zdravko Šljivac.

Ulaz je obje večeri slobodan. Na programu su djela poput ulomaka iz Mozartove opere “Čarobna frula”, uvertire iz opere Seviljski brijač, čuvena djela kao što su Ave Maria i Alleluia, ali i poznate tradicijske narodne pjesme i napjevi.

SVEČANOJ SJEDNICI Skupštine Osječko-baranjske županije, održanoj u Gospodarskom centru OBŽ-a, prije dva mjeseca završenoj i jednoj od najvažnijih investicija Osječko-baranjske županije, nazočio je i državni vrh Brojni projekti realizirani uz europska i nacionalna sredstva Plenković: Stekli su se preduvjeti za razvoj županije i cijele Slavonije Bez inovacija nema napretka, one su temelj za gospodarski rast i razvoj cijelog društva, istaknuo je župan Stjepan Kožić Stotinjak inovacija predstavljeno na 8. izložbi inovacija Pametna strunjača, pametna utičnica, model kanadera... MODERNO izletište i kupalište bit će zelena oaza mira, sporta i rekreacije Na 117.000 metara četvornih Bajer na Jugu 2 bit će moderno izletište i kupalište svih Osječana