Izbornik
Naslovnica Gradovi
Proračun Kutine za 2021. godinu

Ključni projekti u 2021. – novi vrtić, POS-ova zgrada, dom za starije...

Zgrada po POS-ovu modelu sagradit će se na Trgu dr. Franje Tuđmana, a investitor je APN
1/3
Foto: Grad Kutina Zgrada po POS-ovu modelu sagradit će se na Trgu dr. Franje Tuđmana, a investitor je APN
U Gradu očekuju da će rekordni proračun omogućiti provedbu velikog investicijskog ciklusa

Predstavljeni su strateški projekti Grada Kutine za 2021. godinu.

– Za 2021. godinu planiran je proračun u visini 257 milijuna kuna što ga čini najvećim proračunom do sada. U 2021. godini nastojat ćemo realizirati ključne projekte za naš grad među kojima se ističe gradnja staračkog doma, dječjeg vrtića, zgrade po POS-ovu modelu za zbrinjavanje branitelja koji nemaju riješeno stambeno pitanje te dovođenje prvih poduzetnika u Industrijsko-logističku zonu – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić, istaknuvši da je prošla godina bila vrlo izazovna za poslovanje Grada.

Splitsko-dalmatinska županija raspisala novi natječaj za projekt “Tu je tvoj dom” Nastavak projekta pomoći rješavanja stambenog pitanja mladima u ruralnom području

I multimedijalna dvorana

Tako će se na trgu dr. Franje Tuđmana sagraditi stanovi prema programu stambenog zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata (ukupno 12 stanova) i stanovi prema Programu društvene poticane stanogradnje POS (ukupno 15 stanova), multimedijalna dvorana s pratećim sadržajima i ulaznim dijelom i 4 poslovna prostora. Za nju je izrađena projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola te je procijenjena vrijednost projekta 34,83 mil. kn (s PDV-om). Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) je investitor projekta, Grad Kutina je partner, a Ministarstvo hrvatskih branitelja suradnik na projektu. U Ulici S. S. Kranjčevića sagradit će se novi dječji vrtić u Kutini. Proteklih godina vidljiva je tendencija rasta broja upisane djece, ukupnog broja djece u Dječjem vrtiću Kutina, te broja djece na listi čekanja. 

Novi dječji vrtić u Ulici S.S. Kranjčevića sa osam novih skupina riješit će probleme s listom čekanja
Foto: Grad Kutina Novi dječji vrtić u Ulici S.S. Kranjčevića sa osam novih skupina riješit će probleme s listom čekanja

– Lista čekanja mijenja se tijekom godine zbog izvanrednih upisa koji se provode od rujna tekuće godine do ožujka sljedeće godine pri čemu se stvara problem mogućnosti smještaja djece. Također postojeći objekti su izvan normativa Državnog pedagoškog standarda (DPS-a) (prekapacitiranost pojedinih odgojnih skupina) te se isti problem kao i prethodni može riješiti gradnjom novog objekta. Otvaranjem tj. gradnjom novog objekta s 8 odgojnih skupina stekli bi se kvalitetniji i optimalniji uvjeti za boravak djece predškolske dobi – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Za dječji vrtić izgrađena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola, izrađen projekt opremanja, izrađene dokumentacije za javnu nabavu za izvođenje radova i za javnu nabavu opremanja. Projekt je u potpunosti spreman za provedbu javnog nadmetanja za izvođenje radova, a investitor projekta u vrijednosti od 22,50 milijuna kn je Grad Kutina.

ČAZMA U domu u Cerini uređeni sanitarni čvorovi

Rekonstrukcija cesta

U 2021. godini bit će izmijenjeno krovište na mjesnom domu u Husainu u vrijednosti 415.306,25 kn, zamjena krovišta na mjesnom domu Selište od 212.906,25 te izrada fasade na mjesnom domu Šartovac od 324.037,50 kn. Svi radovi su planirani vlastitim sredstvima Grada Kutine te je to nastavak intenzivnijih ulaganja u društvene domove od 2017. godine. Za most preko Kutinice ishođena je lokacijska dozvola, izrađen glavni projekt i troškovnik te je građevinska dozvola pred izdavanjem. Vrijednost investicije procijenjena je na 4,720.000 kn plus PDV. Među brojnim ulaganjima u ceste, ove godine planira se rekonstrukcija ulice Ravnice i Zvonimirove ulice dok je na kraju konferencije za medije predstavljen i projekt mrtvačnice u Ilovi.