Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 72 pregleda
Ovog proljeća

'Klupica čitalica' u ivanečkom parku novo je mjesto za druženje i dječju igru

Klupica čitalica u Ivancu
Foto: Grad Ivanec
Upravo na tom mjestu bit će dostupna razna literatura, časopisi i slikovnice, a klupica će ujedno biti prilagođena za potrebe majki dojilja i presvlačenje djece

Udruga udomitelja i obiteljskih domova Nada ovog će proljeća u prostoru Malog parka u Ivancu postaviti 'klupicu čitalicu', a oko parka, na mjestima gdje nedostaje, posaditi živu ogradu.

Predsjednica udruge Mladenka Ravenski ističe kako je cilj ove simpatične građanske akcije stvaranje sigurnog okruženja za dječju igru i druženje. Tako će građanima i djeci Ivanca biti dostupna razna literatura, časopisi i slikovnice, a klupica će ujedno biti prilagođena za potrebe majki dojilja i presvlačenje djece.

Korisnici Odgojnog doma Pahinsko zajedno sa svojim nastavnicima praktične nastave izrađivat će klupicu čitalicu i na taj način dati svoj doprinos lokalnoj zajednici, izvijestili su iz gradske uprave.

Za realizaciju ovog projekta Udruga Nada je dobila 13.000 kuna bespovratne potpore na natječaju Naš doprinos zajednici, koji je raspisala Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah.

Projekt je napravljen u suradnji s Gradom Ivancem i poduzećem Ivkom d.d.