Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Do početka travnja uživajte u nizu kvalitetnih koncerata

'Klupska Zima/Pula Live' donosi gotovo 80 koncerata, od punka, rocka, bluesa...

1/3
Foto: Grad Pula
Projekt “Klupska zima/Pula Live” drugu godinu zaredom pod pokrovitelj-stvom Grada Pule i u organizaciji klubova Rock Caffe, Rock bar Mimoza, Caffe bar Circolo 17, Monteparadiso i Kotač održavat će se od 1. siječnja do 1. travnja 2020. godine

Na predstavljanju projekta ‘Klupska zima/Pula live’ u pulskoj Komunalnoj palači moglo se uvjeriti da ta manifestacija u Pulu u zimskom periodu donosi niz kvalitetnih koncerata. Projekt je to koji se održava drugu godinu zaredom, a koji će se pod pokroviteljstvom Grada Pule i u organizaciji klubova Rock Caffe, Rock bar Mimoza, Caffe bar Circolo 17, Monteparadiso klub i Klub Kotač održati od 1. siječnja do 1. travnja 2020. godine. Predviđeno je gotovo 80 koncerata, od punka, rocka, bluesa, do jazza i metala.

Mjere gradske vlasti da uz manifestacije i gospodarski ožive grad Od 23 poslovna prostora u središtu Pule zakupljeno je njih 20 na deset godina

Educirana publika

U 2019. godini, naime, Pula je ponovno potvrdila svoj status hrvatskog grada na Jadranu s najvećim brojem događanja i koncerata među kojima nije bilo ni jednog jedinog upitne kvalitete te nijedan nije nosio predznak lakih nota.

– Pula je oduvijek bila posebna u svom izričaju. U Puli nekvalitetno nikada nije prolazilo, a ovim projektom želimo to dodatno podcrtati – izjavila je pročelnica za kulturu Jasmina Nina Kamber, dodavši da su pulski klubovi u ovom projektu suborci i suradnici, svojevrsne institucije koje desetljećima odgajaju generacije, poznavatelje kvalitetne i dobre glazbe.

– Redom su to pulski klubovi koji ne posustaju desetljećima, a u svom radnom vijeku odradili su sa srcem doslovce tisuće koncerata kroz koje Pula njeguje svoj stil i imidž grada u kojemu je publika „teška“, u prijevodu – iznimno educirana i ne posustaje pred jeftinim trendovima. Hvala im na tome – kazala je Kamber.

PULA "Nebeski hodači" hodali na trakama Gortanove uvale

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek zahvalio je klubovima koji ove godine sudjeluju u programu.

– Ponosni smo na ovaj program kojim se Pula, zajedno s okupljenim klubovima, odupire pojavi lakih nota. Njime se dodatno naglašava stil i pravac koji gradimo desetljećima u promicanju imidža Pule kao pravog rokerskog grada. Drago mi je što ove godine imamo više uključenih klubova i više koncerata. Vidimo da dolaze nove, mlađe generacije koje žele nastaviti njegovati urbani identitet našeg grada, stoga sam posve siguran da će u godinama koje dolaze ova sjajna priča biti sve uspješnija – kazao je zamjenik.

Svi uključeni organizatori zahvalili su Gradu Puli koji je prepoznao njihov rad i odlučio im dati potrebnu podršku. Inicijativi se i ove godine priključio najstariji rock bar u Puli Mimoza, a Anita Pamić istaknula je da su ponovno pripremili bogat program s čak 25 koncerata.

Proširenje kapaciteta smještaja na Sveučilištu Pula sve više postaje pravi studentski grad, od 2021. godine dom će imati gotovo 400 ležaja

Program na stranici Grada

Voditelj Rock Caffea Mirko Mocko kazao je da je ovo kultno okupljalište brojih Puležana nedavno proslavilo 25. rođendan.

Tijekom svih ovih godina održano je gotovo 2000 koncerata, a u sklopu projekta “Klupska zima/Pula live” održat će se 26 koncerata. U klubu Monteparadiso koji organizira jedan od najboljih i najdugovječnijih punk festivala na ovim prostorima pripremili su 7 koncerta koje je predstavio Deni Kukolj dok je program u Circolu koji je orijentiran na jazz svirku predstavio Sebastian Stell. Ove se godine “Klupskoj zimi/Pula liveu” priključio i Klub Kotač u kojemu će se prema riječima Borisa Bjelice održati ukupno 8 koncerata. Cjelokupni program manifestacije “Klupska zima/Pula Live” dostupan je u tiskanim brošurama koje će se dijeliti gradom, kao i na službenim stranicama Grada Pule www.pula.hr/live.