Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Proširuje se građevinska zona

Kod bazena Cerine nova ulica i novih 20 gradilišta

Foto: Koprivnica
Nove ulice, zapravo jedna glavna s dva odvojka, bit će između Ulice Miroslava Krleže koja od Lenišća vodi prema Gradskim bazenima Cerine te nogometnog igrališta NK Miklinovca.

Grad je protekli tjedan raspisao javno nadmetanje za izgradnju nove prometnice koja će omogućiti proširenje stambene zone i oko 20 novih gradilišta namijenjenih individualnoj stambenoj gradnji.

Riječ je o proširenju stambene zone Cerine u istočnom dijelu Koprivnice, a omeđena je potokom Koprivnica, odnosno bazenima Cerine s južne strane, nogometnim igralištem NK Miklinovca s istočne strane, odvojkom Ulice Miklinovec sa sjeverne strane te Ulicom Miroslava Krleže sa zapadne strane.

Pristupit će se izradi projektne dokumentacije za nastavak komunalnog opremanja stambene zone Cerine, što obuhvaća izgradnju prometnih površina (prometnice, pješačko-biciklističke staze, parkirališta) sa sustavom odvodnje, javne rasvjete i kabelske kanalizacije.

Nove ulice, zapravo jedna glavna s dva odvojka, bit će između Ulice Miroslava Krleže koja od Lenišća vodi prema Gradskim bazenima Cerine te nogometnog igrališta NK Miklinovca.

"Predmet projekta je prometnica uz postojeće nogometno igralište koja će povezivati odvojak Ulice Miklinovec na sjeveru sa Ulicom Mare Matočec na jugu te dvije stambene ulice prema zapadu sa ciljem angažiranja raspoloživog zemljišta za izgradnju stambenih objekata.

Ukupna površina obuhvata zahvata je oko 7009 četvornih metara, a površina prometnice 3082 četvorna metra", ističe se u projektnom zadatku u kojem se navodi i kako je u zoni zahvata moguće formirati 19 novih gradilišta.

Predviđena je gradnja 250 metara kolnika širine 6 metara te 186 metara kolnika širine 5,5 metara. Osim toga, izvest će se i ukupno 558 metara pješačko-biciklističke staze širine 2,5 metara te novo parkiralište za 20 parkirnih mjesta.

U građevinskoj zoni kod bazena početkom godine prodano je 12 gradilišta, i to po osjetno višim cijenama od početne. Ukupno je Grad prodajom 12 zemljišnih parcela na javnoj dražbi uprihodio čak 516.000 eura, odnosno gotovo 3,9 milijuna kuna. Kako su početne cijene iznosile ukupno 467.700 eura, ispada da je Grad na koncu zaradio oko 10 posto više od planiranoga. 

vatrogasci Dislokacija Koprivnički vatrogasci na Brijunima sunčana elektrana SUNČANA ELEKTRANA U KOPRIVNICI Ušteda na struji u tri mjeseca veća od 50 posto kamen spoticanja Stradao u Jasenovcu Kamen spoticanja za Davida Löwyja