Izbornik
Naslovnica Gradovi Hvar
Hvar

Kolovoz u znaku kulture

Kulturno ljeto u Hvaru
Foto: Grad Hvar
Jedno od najznačajnijih događanja ovoga ljeta svakako je veliko gostovanje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu s baletnom predstavom “Gospoda Glembajevi” u koreografiji Lea Mujića

Hvar je tijekom čitavoga ljeta bio hrvatska metropola kulture – nizom kulturnih događanja Grad Hvar i Turistička zajednica grada Hvara slave 150 godina organiziranoga turizma, usmjeravajući tako pažnju brojnih gostiju na bogatu kulturnu, povijesnu i tradicijsku baštinu koju ovaj grad njeguje.  

Festival glumaca amatera u Vodicama Festival Glumci amateri nagodinu svih šest dana u Vodicama

U tijeku su 57. Hvarske ljetne priredbe, središnja kulturna manifestacija koja okuplja različita glazbena i kazališna događanja. Nakon koncerta Jasne Bilušić & New Deal-a u renesansnom Ljetnikovcu Hanibala Lucića, glazbeni program nastavljen je koncertom pijanista Ljubomira i Danijela Gašparovića u klaustru Franjevačkoga samostana, a potom koncertom B’s FUNstalation u Velom Grablju.

Kazališni program u Hvaru ovoga su ljeta obilježila gostovanja nagrađivanih predstava iz Hrvatske, a na Ljetnoj pozornici Veneranda gostovao je Zagrebački plesni ansambl s predstavom „Staging a play: Tartuffe“, autora Matije Ferlina.

Izložba u Puli Raznolikost je bitna Sharky i Dinko znaju sve odgovore

Jedno od najznačajnijih događanja ovoga ljeta svakako je veliko gostovanje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu s baletnom predstavom “Gospoda Glembajevi” u koreografiji Lea Mujića.

Uz glazbeni i kazališni program, u Hvaru se tijekom čitavog ljeta održavaju i brojne izložbe. Do 7. rujna u Galeriji Arsenal otvorena je izložba hrvatskih suvremenih umjetnika iz zbirke kolekcionarke Dagmar Meneghello, pod nazivom “Ljeti”, a do 20. rujna u Arsenalu traje izložba uglednog hvarskog kipara Kuzme Kovačića.

Početkom mjeseca u Lođi je otvorena izložba inovativnih modnih kreacija “Od jedra pod kojim sam plovila” Tonke Alujević, a nakon ovog postava Grad Hvar i Turistička zajednica u Lođi će do kraja rujna ugostiti dvije izložbe fotografija u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Hvar – „Hvar zimi“ i „Jadranski slikopisi“ Karla Kasera.

Predstava Gospođica neću Ljetna turneja Predstave Scene Gorica oduševljavaju gledatelje na moru