Izbornik
Naslovnica Gradovi
Virtualne igre na naočalama Oculus Rift u Bunkeru

Kolovoz uz društvene igre, uživanciju na Vungriščaku i kino pod zvijezdama

ZABAVA TRAJE DO RUJNA Centar za mlade Bunker sprema turnir u igri Cotnhole te kviz općeg znanja za mlade od 15 do 30 godina
Foto: Grad Samobor

Turnir u igri Cotnhole te opći kviz znanja za mlade od 15 do 30 godina samo su neke od najavljenih aktivnosti koje do kraja kolovoza očekuju posjetitelje u samoborskom Centru za mlade Bunker. Srijedom su tako od 17 sati na rasporedu virtualne igre na naočalama Oculus Rift, dok se četvrtkom ispred Bunkera od 17 sati igraju igre na otvorenom.

Petak je rezerviran društvene igre, a Bunker ponedjeljkom, u sklopu Ljetnog odmorka, dodatne sadržaje nudi i na bazenima Vugrinščak.

Do 4. rujna Bunker je otvoren prema ljetnom rasporedu, ponedjeljkom od 9 do 15, utorkom, srijedom i četvrtkom od 15 do 22 sata te subotom od 9 do 13 sati. Izložbu "Hrvatske tragedije" do kraja kolovoza možete razgledati u samoborskoj Gradskoj knjižnici, koju možete posjetiti od ponedjeljka do petka od 14 do 20 sati, četvrtkom i petkom od 8 do 14 te subotom od 8 sati do podneva. Ponedjeljkom i četvrtkom u Maloj dvorani Galerije Prica održavaju se besplatne likovne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod vodstvom profesorice likovne kulture Maje Cipek, a ondje do 27. kolovoza možete razgledati i izložbu autorskih ilustracija dječjih slikovnica Sanje Pribić pod nazivom ''Čarobni svijet slikovnica''.

Na nogometnom igralištu kod škole u Klakama, u sklopu programa "Kino na putu", 30. kolovoza uživat će se u filmu "Ljeto kada sam naučila letjeti", a samoborsko Pučko otvoreno učilište sprema i 2. Ljetnu radionicu aromaterapije.

Pod vodstvom aromaterapeuta Saše Radulovića polaznici će imati priliku sudjelovati u izraditi svoje kreme i piling maslaca bez obzira na predznanje. Radionica je besplatna, a polaznici će uz pisani materijal dobiti i brojne praktične recepte. 

SUDIONICI stižu iz Europe, Egipta i Kanade, a posjetitelji će moći vidjeti i izloženi bolid Formule 1 tima HAAS Formula Student Alpe Adria Poligon Mičevec domaćin je šestodnevnom spektaklu, a sudjeluje 50 bolida Naši izleti ciljano su osmišljeni kako bi dodatno na terenu djeca isprobala u stvarnom životu sve što u vrtiću nauče, kazala je ravnateljica DV "Pčelica" Čazma, Martina Kovač Od prošle godine nose srebrni status Naši mališani odvajaju otpad, ne bacaju hranu, recikliraju Dan općine Lumbarda Dobroslavić u Lumbardi Svjedočimo realizaciji luke Polačište, a uskoro će početi i izgradnja luke Perna