Izbornik
Naslovnica Gradovi Belišće
44. Rombergove glazbene večeri

Koncerti za svačiji ukus

Foto: Grad Belišće
U svečanom završnom programu nastupit će  Tamburaški orkestar i Zabavni orkestar Amaterskog kazališta sa solistima, u petak, 26. studenog, od 20 sati

Otvorena je početkom studenog tradicionalna glazbena manifestacija 44. Rombergove glazbene večeri, koja ove godine donosi četiri glazbena programa za svačiji ukus. Organizatori su Centar za kulturu Sigmund Romberg Belišće i Amatersko kazalište Belišće.

Rombergove glazbene večeri službeno je otvorila zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, a u ime organizatora prisutne je pozdravila ravnateljica Centra za kulturu Tea Glavica.

Belišćane i publiku s područja cijele županije, vrhunskim akustičnim koncertom, oduševio je izuzetni pjevač i glazbenik Marko Tolja. Svojim starim i novim pjesmama te svojim izvedbama hitova Franka Sinatre, The Beatlesa, Nat King Colea očarao je publiku, s kojom je uspostavio i posebnu komunikaciju i nasmijao ih do suza.

Rombergove glazbene večeri nastavljene su proteklog vikenda. Publika je u petak imala priliku uživati u natjecanju pjevača amatera Belišćanski superglas.

U svečanom završnom programu nastupit će  Tamburaški orkestar i Zabavni orkestar Amaterskog kazališta sa solistima, u petak, 26. studenog, od 20 sati.

Sigmund Romberg, središnja figura manifestacije, te osoba čije ime nosi belišćanski Centar za kulturu, bio je iznimno talentiran skladatelj koji je kao jednogodišnji dječak doselio s roditeljima u Belišće, gdje je proveo sretno djetinjstvo i mladost. Romberg, koji je svoju glazbenu karijeru izgradio u SAD-u, sa svojim fascinantnim  glazbenim opusom od više od 900 skladbi zasluženo je zauzeo mjesto među svjetskim priznatim glazbenicima te postao jedan od najpoznatijih skladatelja operetne i filmske glazbe prve polovine 20. stoljeća.