Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Cijeli tjedan slavio se 663. rođendan grada

Koprivnica odala počast Vegeti i tvorcu moderne Podravke Pavlu Gažiju

1/6
Foto: Robert Mihaljević
Rekonstrukcija središta grada trebala bi početi iduće godine

Mnoštvom događaja prošli je tjedan proslavljen 663. rođendan Koprivnice. Središnja proslava bila je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su pred brojnim uzvanicima i gostima uručena najviša priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

SREDIŠNJI TRG U KOPRIVNICI Fontana, klupe, drveće, biciklističke i pješačke staze na novom Zrinskom trgu, obnova vrijedna 10 milijuna kn

U ime svih radnika

Povelju počasnog građanina Koprivnice iz ruku gradonačelnika Mišela Jakšića i predsjednika Gradskog vijeća Ivana Pala dobio je bivši generalni direktor Podravke Pavle Gaži. Svečanost je bila i u znaku 60 godina Vegete za koju je gradonačelnik rekao da je najzaslužnija za razvoj Koprivnice.

– To nije samo dodatak jelima, odnosno neizbježan sastojak svake juhe. Vegeta je bila pokretač rasta i razvoja Podravke, što je pokrenulo i rast drugih gospodarskih sustava. Taj ciklus nastao s Vegetom snažno je obilježio povijesni razvoj grada – naglasio je Jakšić.

Pavle Gaži, čovjek u čijem je mandatu stvorena moderna Podravka, rekao je da nagradu preuzima u ime svih onih radnika koji su marljivo radili, štedjeli i odricali se za razvoj tvrtke i grada.

Svečano otvorenje zgrade vrijedne 13,5 milijuna kuna Otvoren poduzetnički inkubator, ključ zgrade u dvoranu je unio – dron

– Pred nama su izazovi koji nas moraju trgnuti iz lovorika u kojima smo, meni se čini, predugo uživali. Ja ovaj grad ponovno vidim kao veliko gradilište, buran i bučan, neprimjeren i neugodan za spavače. Pridjev stari ostavimo povjesničarima, mladi žele moderan grad, ako hoćete možemo mu tepati i gradić – napisao je Gaži svoj govor koji na sjednici nije dospio pročitati, već ga je prepričao. Gradonačelnik je otkrio da su pred potpisivanjem ugovora o projektu aglomeracije teškom čak 410 milijuna kuna podsjetivši da je riječ o najvećoj investiciji u povijesti grada i županije. Najavio je i početak obnove središnjeg trga te gradnju nove škole na Podolicama i sportske dvorane OŠ Đure Estera.

Svaki mjesec ulovi se više od deset lutalica Za udomljavanje psa iz skloništa Grad plaća tisuću kuna

Izložba arhitektonskih rješenja

Koprivnici je u čestitanje stigao i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković koji se prisjetio suradnje Podravke i Mercatora dok je bio čelnik uprave najvećeg slovenskog trgovačkog lanca. No i sportskog rivalstva između RK Podravke i Krim Mercatora.

– Danas me cijelim putem od Ljubljane do Koprivnice pratila kiša. Znači, kiša je shvatila da između dviju država više nema Schengena – nasmijao je na kraju Janković sve uzvanike i natjerao ih na pljesak. U Galeriji Mijo Kovačić na Zrinskom trgu izloženo je svih 13 arhitektonsko-urbanističkih rješenja obnove središta grada te je održana javna rasprava o najboljem radu, onom studija NFO.

napunjena novim slikovnicama Koprivničke Knjigokantice opet u funkciji

Najbolji će biti nagrađeni s ukupno 210.000 kuna, a cijela projektna dokumentacija stajat će 750.000 kuna bez PDV-a. Gradonačelnik očekuje kako bi radovi mogli početi iduće godine. Rekonstrukcija središta grada stajat će oko deset milijuna kuna s PDV-om.