Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Odobreni novi vrijedni projekti u Vinkovcima

Kreće provedba projekta Zajedno u sportu i Opremanje muzeja

Osnovna škola "Antun Gustav Matoš" Vinkovci
Foto: OŠ Antun Gustav Matoš

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je odluku o financiranju projekata iz Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. Među projektima koji će biti financirani je i projekt pod nazivom "Zajedno u sportu" koji će provoditi Grad Vinkovci, Osnovna škola Antun Gustav Matoš i Grad Široki Brijeg.

– Ideja projekta je obnoviti školska igrališta i nabaviti sportsku opremu u OŠ "Antun Gustav Matoš" i dvije područne škole u Širokom Brijegu, PŠ Trn i PŠ Ljuti Dolac. Igrališta škola bit će korištena za projektne aktivnosti svih učenika za potrebe održavanja nastave tjelesnog odgoja – rekao je Dario Dragun, ravnatelj OŠ "Antun Gustav Matoš" iz Vinkovaca.

Inače, vrijednost projekta iznosi oko 35 tisuća eura, a provodit će se pet mjeseci.

Odobren je i projekt pod nazivom "Opremanje prostora muzeja za pedagoške radionice" koji će provoditi Gradski muzej Vinkovci u partnerstvu s Muzejom Franjevačkog samostana Tolisa Vrata Bosne.

Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kažu kako je cilj programa jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, njihovu povratku i ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti. 

Godišnjak ogranka Matice Hrvaske Nova edicija Predstavljen 40. broj Godišnjaka ogranka Matice Hrvaske vinkovci Grad Vinkovci pokrio troškove nastale zbog nevremena VAŽNO JE ulaganje u službe koje su osposobljene i usmjerene na spašavanje ljudskih života i imovine. Ako je spasilac spreman i opremljen, tada će vrlo lako pomoći unesrećenima Javna vatrogasna postrojba Vinkovci Od prvog trenutka angažirani su na uklanjanju posljedica nevremena